Для більш насиченого смаку кави потрібно використовувати більше кавових зерен. Однак, крім цього, є ще кілька способів, як зробити напій ще міцнішим та ароматнішим. Наприклад, можна додати трохи кориці або кардамону до кавової заварки.
Однак можна приготувати смачно звичайну каву - каву по-віденськи. Про те, як приготувати каву по-віденськи читайте у нашому матеріалі.
Для приготування кави по-віденськи нам потрібен:
Спосіб приготування кави по-віденськи:
Для того, щоб приготувати каву по-віденськи зі збитими вершками, необхідно взяти половину чашки кавових зерен і насипати в турку. Потім додаємо стільки ж води та ставимо турку на середній вогонь. Важливо не пересмажити каву, інакше вона може стати гіркою і не дуже приємною на смак.
Є депресія - нема повістки: чи мобілізовують чоловік з психічними розладами
До 28 травня 2025 року: низка працівників в Україні може втратити бронь від мобілізації
Геніальний лайфхак для посадки часнику: як заощадити час та сили за допомогою одного простого інструменту
Мобілізація буде ще 10 років? Українців ошелешили сценарієм
Поки кава вариться, можна підготувати збиті вершки. Для цього беремо 200 мл вершків, переливаємо їх у мірну чашу і збиваємо до утворення рідкої однорідної піни. Головне, щоб вершки не були перебитими, вони мають вільно стікати з віночка.
Після того, як кава почне підійматися та з'явиться кавова шапочка, знімаємо турку з вогню та залишаємо на пару хвилин, щоб осів осад. Потім наливаємо каву в чашки та додаємо збиті вершки. Можна за бажанням зробити візерунок на поверхні кави дерев'яною паличкою або зубочисткою. Окремо до кави можна подати цукор.
Якщо ви любите експериментувати, можна додати в каву по-віденськи трохи какао-порошку або обсипати її корицею. А якщо хочете зробити напій ще міцнішим, то варто використовувати кавові зерна темної обсмажування або навіть додати в заварку трохи розчинної кави. Насолоджуйтесь міцною та ароматною кавою по-віденськи!
Читайте також:
Потужний удар по нирках: скільки чашок кави можна випивати за день, щоб не нашкодити собі
Бомба уповільненої дії: чому небезпечно додавати до кави молоко
Ніжно та чарівно: незвичайний рецепт приготування кави з молоком та додаванням халви
Збільшує ризик смерті: названо найнебезпечніший спосіб приготування кави
Щоб не було туалетних асоціацій: як швидко видалити з чашки коричневі плями від чаю та кави