Цей десерт легкий, повітряний та неймовірно смачний. Для нього не потрібна духовка або складні інгредієнти, але його кремовий шар з манної крупи в поєднанні з ніжною шоколадною глазур'ю робить його ласощами, які сподобаються всім.

Інгредієнти

Молоко - 400 мл

Манна крупа — 80 г

Цедра лимона — 1 ч. л.

Ванільний цукор - 1 пакетик

Популярні новини зараз

Водіїв почали масово штрафувати на великі суми: якщо немає в авто – готуйте до 10 000 грн

Терміново виїжджайте: які будинки взимку можуть стати на непридатними для життя "квартирними пастками" без світла та води

“Хотів сподобатися дівчині - пиляв череп”: Артем Пивоваров розповів, як фліртував в морзі

Посади це поряд з малиною і забудь про тлю: яка рослина охороняє ягоди краще за будь-яку отруту

Показати ще

Вершкове масло - 40 г

Згущене молоко - 120 г

Желатин - 10 г

Холодна вода - 50 мл

Шоколадне печиво - 12 шт.

Темний шоколад - 50 г

Рослинна олія - ​​1 ст. л.

Інструкція

Почнемо з підготовки желатину. Налийте 50 мл води в невелику миску, додайте желатин, перемішайте і дайте набрякнути, поки готуєте крем.

У каструлю налийте молоко і доведіть його до кімнатної температури, якщо воно ще не охололо. Свіже молоко забезпечить найкращий смак.

Торт "Пташине молоко"

Поступово додавайте манну крупу, постійно збиваючи вінчиком, щоб уникнути грудочок.

Для легкого аромату додайте лимонну цедру та ванільний цукор. За бажання можна пропустити лимонну цедру та збільшити кількість ванілі для більш вираженого смаку.

Варіть суміш на середньому вогні, постійно помішуючи, до загусання, доки вона не перетвориться на однорідну манну кашу.

Потім додайте масло, поки суміш гаряча, постійно помішуючи вінчиком.

Вмішайте замочений желатин до повного розчинення.

Влийте згущене молоко, розмішайте, переконавшись, що крем вийшов гладким і однорідним. Відставте убік.

Застеліть прямокутну форму харчовою плівкою. Викладіть на дно шар шоколадного печива.

Вилийте половину крему поверх печива, рівномірно розподіливши його.

Викладіть зверху ще один шар печива. Кількість крему регулюйте за розміром форми.

Охолодіть торт у холодильнику 2-3 години, щоб він застиг.

Приготуйте шоколадну глазур: помістіть шоколад у невелику миску, додайте молоко та олію. Нагрівайте в мікрохвильовій печі близько 30 секунд, періодично помішуючи до однорідної маси.

Дайте глазурі трохи охолонути, потім полийте нею охолоджений торт. Поверніть торт у холодильник для повного застигання.

Ось і все, вийміть десерт із форми, тримаючись за краї харчової плівки. Наріжте та подавайте.

Нагадаємо, готуємо гречаники по-українськи: рецепт смачної та соковитої страви з м'яса та гречки

Раніше «hyser» повідомляв, зігріваюче овочеве рагу з куркою - рецепт, просочений користю і теплом

Як повідомляв «hyser», як приготувати смачну та хрумку квашену капусту: рецепт корисної заготівлі на всі випадки