Якщо ви думаєте, що пиріг - це завжди про духовку, тісто і довгі очікування, цей рецепт переверне вам картину світу.

З найпростіших продуктів - картопля, курка і трохи сиру - ви збираєте соковитий, насичений пиріг прямо на сковороді. Гарячий, хрумкий зовні і ніжний усередині - ідеальний варіант на вечерю, коли хочеться чогось домашнього, але без кулінарних марафонів.

Картопляно-курячий пиріг, кадр з відео

Що знадобиться

  • Картопля - 300 г
  • Куряче філе - 200 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Борошно - 1 ст. л. (близько 30 г)
  • Сир - 30 г (плавиться або будь-який, який добре тягнеться)
  • Сіль, спеції, зелень - за смаком
  • Олія для сковороди

Як готувати

  1. Готуємо основу.
    Картоплю зрізаємо тонкими довгими стрічками овочечисткою, промиваємо від крохмалю під водою, віджимаємо і змішуємо з яйцем.

  2. Додаємо начинку.
    Дрібно рубаємо курку і відправляємо до картоплі. Туди ж – борошно, сіль, улюблені спеції та рубану зелень. Масу перемішуємо до однорідності.

    Картопляно-курячий пиріг, кадр з відео

    Популярні новини зараз

    Пенсіонерам поставили жорсткий ультиматум: мізерні пенсії чи вільне плавання

    Пенсіонерам виплатять по 5000 гривень на комуналку: "Ощадбанк" порадував українців

    500 грн за ялинку на дзеркалі: за що в Україні карають водіїв на місці

    Огородники в шоці: яєчна шкаралупа може вбити врожай, ось як її потрібно застосовувати насправді

    Показати ще
  3. Збираємо та смажимо.
    Розігріваємо сковороду та злегка змащуємо олією.
    Викладаємо половину картопляно-курячої маси, посипаємо сиром, накриваємо масою, що залишилася. Готуємо під кришкою по 15 хвилин із кожного боку на середньому вогні, акуратно перевернувши на тарілку.

У результаті ви отримуєте листковий, насичений пиріг без тіста і без духовки: тягучий сир усередині, ніжна курка, золотиста скоринка та приємний картопляний смак. Подавати краще гарячим - він зникає за столом швидше, ніж встигає охолонути.

Картопляно-курячий пиріг, кадр з відео

Спробуйте - і у вас з'явиться нова "чергова" вечеря на ліниві дні.

Читайте також:

Готуємо гречаники по-українськи: рецепт смачної та соковитої страви з м'яса та гречки.

Паштет, який зникає швидше, ніж остигає каструля: найніжніша намазка з курки та горіхів, рецепт.