Ми звикли думати, що паштет — це довго, складно та «для свята». Ось і ні.

Цей варіант робиться з доступних інгредієнтів, без зайвих танців з бубном, а на виході - кремова намазка з горіховим післясмаком, яка йде з хліба швидше, ніж встигаєш закрити холодильник.

Паштет із курки, кадр з відео

Що знадобиться

  • куряче філе - 250 г
  • сирний сир - 75 г
  • морква – 1 шт. (Середня)
  • цибуля — 1 шт.
  • часник - 3 зубчики
  • волоські горіхи - 30 г
  • вершкове масло - 5 г (для пасування)
  • спеції: коріандр, мускатний горіх, сіль, чорний перець

Як робимо

  1. Відваріть основу. Куряче філе відправляємо в каструлю разом із морквою. Солимо, перчимо, варимо до готовності.

  2. Доведіть до пахощів. Цибулю та часник дрібно рубаємо і швидко пасеруємо на вершковому маслі до м'якості.

  3. Поєднуємо все смачне. Перекладаємо курку, моркву, пасеровані овочі в чашу блендера, додаємо сирний сир, горіхи та спеції.

    Популярні новини зараз

    Пенсіонери можуть не платити комуналку цілий рік: чи потрапили ви у список "щасливчиків"?

    Як тебе люблять за знаком Зодіаку: перевірено на колишніх, справжніх та тих, хто "просто друг"

    Українці шоковані: популярний овоч стрімко дорожчає, а на прилавках - дефіцит

    Блекаути неминучі: названа найдивніша порада, як пережити важку зиму в Україні

    Показати ще

    Паштет із курки, кадр з відео

  4. Бленді до ідеальної текстури. Пробуємо на сіль/перець, за потреби підправляємо.

Виходить щільний, але при цьому ніжний паштет без смаку печінки - ідеальний для тостів, багету, крекерів або навіть овочевих паличок. Зберігається у холодильнику, але, чесно кажучи, рідко доживає до наступного дня.

Паштет із курки, кадр з відео

Читайте також:

Секретна капуста маминої сусідки: рецепт, від якого гості просять добавки.

Осінній рецепт міні-шарлоток із сиром та яблуками: м'які, ніжні, як із дитинства.