Тарілка горохового супу з куркою - одна з тих страв, які миттєво зігрівають.
Насичений аромат бульйону, ніжна текстура гороху та солодкуватий присмак овочів роблять його ідеальним вибором для прохолодних днів.
Для приготування цього ароматного супу вам знадобиться:
1 столова ложка олії;
1 середня цибулина (приблизно 1,5 склянки дрібно нарізаної);
3 стебла селери (близько 1,25 склянки нарізаних кубиками);
Пенсії під великою загрозою: навіть мінімальні виплати під питанням
Опалювальний сезон відклали по всій Україні: тепло прийде не в жовтні, а в листопаді, заява Кабміну
"Сиджу, посміхаюся і плачу": Надю Дорофєєву до сліз розчулила Вікторія Бекхем
Коли набридли солодкі сирники: спробуйте картопляні з моцареллою, що тягнеться, рецепт
1 чайна ложка подрібненого часнику;
4 склянки курячого бульйону (бажано домашнього);
4 склянки води;
450 г сушеного колотого гороху;
2 лаврові листи;
1,5 чайної ложки свіжого чебрецю або 0,5 чайної ложки сушеного;
сіль та мелений чорний перець за смаком;
близько 700 г курячого м'яса;
1 склянка нарізаної моркви;
свіжі петрушки для подачі.
Харчова цінність однієї порції становить близько 450 ккал, а загальний час приготування – близько двох годин.
Приготування:
Нагрійте олію у великій каструлі на середньому вогні. Додайте цибулю і селеру і готуйте близько трьох хвилин до розм'якшення. Додати часник і готувати ще хвилину до появи аромату.
Влийте курячий бульйон та воду. Додати горошок, лавровий лист і чебрець. Приправте сіллю та перцем, потім покладіть у каструлю куряче м'ясо або кістки. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть на повільному вогні 60-80 хвилин періодично помішуючи.
Коли горошок стане м'яким, вийміть курку і дайте їй трохи охолонути. Відокремте м'ясо від кісток, наріжте невеликими шматочками і відкладіть. Додайте моркву в суп, накрийте кришкою і варіть ще 30 хвилин|мінути|, поки горошок не стане повністю м'яким.
Поверніть нарізану курку в каструлю, спробуйте і приправте до смаку. Подавайте суп гарячим, посипавши свіжою петрушкою.
Нагадаємо, як приготувати смачну та хрумку квашену капусту: рецепт, щоб не гірчила і не темніла
Раніше «hyser» повідомляв, в жодному магазині такий не купити: готуємо корисний домашній майонез, рецепт
Як повідомляв «hyser», найсмачніший домашній томатний сік на зиму: рецепт натуральної насолоди своїми руками