Тарілка горохового супу з куркою - одна з тих страв, які миттєво зігрівають.

Насичений аромат бульйону, ніжна текстура гороху та солодкуватий присмак овочів роблять його ідеальним вибором для прохолодних днів.

Для приготування цього ароматного супу вам знадобиться:

1 столова ложка олії;

1 середня цибулина (приблизно 1,5 склянки дрібно нарізаної);

3 стебла селери (близько 1,25 склянки нарізаних кубиками);

Популярні новини зараз

Пенсії під великою загрозою: навіть мінімальні виплати під питанням

Опалювальний сезон відклали по всій Україні: тепло прийде не в жовтні, а в листопаді, заява Кабміну

"Сиджу, посміхаюся і плачу": Надю Дорофєєву до сліз розчулила Вікторія Бекхем

Коли набридли солодкі сирники: спробуйте картопляні з моцареллою, що тягнеться, рецепт

Показати ще

1 чайна ложка подрібненого часнику;

4 склянки курячого бульйону (бажано домашнього);

4 склянки води;

450 г сушеного колотого гороху;

2 лаврові листи;

1,5 чайної ложки свіжого чебрецю або 0,5 чайної ложки сушеного;

сіль та мелений чорний перець за смаком;

близько 700 г курячого м'яса;

1 склянка нарізаної моркви;

свіжі петрушки для подачі.

Гороховий суп

Харчова цінність однієї порції становить близько 450 ккал, а загальний час приготування – близько двох годин.

Приготування:

Нагрійте олію у великій каструлі на середньому вогні. Додайте цибулю і селеру і готуйте близько трьох хвилин до розм'якшення. Додати часник і готувати ще хвилину до появи аромату.

Влийте курячий бульйон та воду. Додати горошок, лавровий лист і чебрець. Приправте сіллю та перцем, потім покладіть у каструлю куряче м'ясо або кістки. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть на повільному вогні 60-80 хвилин періодично помішуючи.

Коли горошок стане м'яким, вийміть курку і дайте їй трохи охолонути. Відокремте м'ясо від кісток, наріжте невеликими шматочками і відкладіть. Додайте моркву в суп, накрийте кришкою і варіть ще 30 хвилин|мінути|, поки горошок не стане повністю м'яким.

Поверніть нарізану курку в каструлю, спробуйте і приправте до смаку. Подавайте суп гарячим, посипавши свіжою петрушкою.

Нагадаємо, як приготувати смачну та хрумку квашену капусту: рецепт, щоб не гірчила і не темніла

Раніше «hyser» повідомляв, в жодному магазині такий не купити: готуємо корисний домашній майонез, рецепт

Як повідомляв «hyser», найсмачніший домашній томатний сік на зиму: рецепт натуральної насолоди своїми руками