Хоча до Нового року є ще час, господині вже підбирають рецепти для святкового столу. Символ 2026 року - Вогняний Кінь - вимагає від нас страв з характером: простих, але яскравих, доступних, але незабутніх.

Саме таким і став салат "Скромниця". Він нагадує класичні "Шубу" та "Мімозу", але виграє легкістю, ніжністю та пікантною часниковою заправкою. Бюджетний за складом, він виглядає і відчувається святково - а значить ідеально підходить для зустрічі року Коня.

Салат "Скромниця", кадр з відео

Інгредієнти

  • Варений буряк - 2 шт.
  • Майонез - за смаком
  • Чеснок — 1 зубчик
  • Консервований зелений горошок - 300 г
  • Солоні огірки - 3 шт.
  • Яйця - 4 шт.
  • Сир - 150 г
  • Кріп - пучок

Спосіб приготування

  1. Буряки відваріть, очистіть і натріть на великій тертці. Змішайте майонез із подрібненим часником.
  2. Викладіть буряковий шар і змастіть майонезом часниковим.
  3. Зверху розподіліть горошок, знову промажте майонезом.
  4. Наріжте дрібно солоні огірки, викладіть наступним шаром.
  5. Натріть яйця на великій тертці, розподіліть поверх огірків, змастіть майонезом.
  6. Наступним шаром натріть сир, покрийте легким шаром майонезу.
  7. Завершіть салат свіжим кропом.

Залишіть «Скромницю» в холодильнику на кілька годин, щоб шари просочилися. Вийде соковитий, ароматний та ошатний салат, який не загубиться на святковому столі.

Салат "Скромниця", кадр з відео

Його можна подати у великій прозорій формі або порційно в креманках, щоб наголосити на красі шарів. Вогняний Кінь точно оцінить яскравий смак та простоту виконання.

Популярні новини зараз

Повернуть в Україну після 2027 року: у Німеччині суворо попередили українських біженців

Секрет величезного врожаю часнику: на яку глибину садити зубчики восени

548 звільнених і мільярд євро втрат: чому Volkswagen карає працівників так жорстко

Загадковий салат, від якого тане душа: як приготувати "Олів'є", щоб гості просили добавку та рецепт

Показати ще

Читайте також:

Як приготувати смачну та хрумку квашену капусту: рецепт, щоб не гірчила і не темніла.

Секретний рецепт кабачків, від якого течуть слини: ніжність яйця, аромат сиру та легкість овочів у духовці.