Український фуд-блогер поділилася своїм рецептом домашньої квашеної капусти — одного з найулюбленіших у країні продуктів для холодної пори року.

Рекомендується використовувати пізньостиглу капусту, яка залишається хрумкою і виділяє достатньо соку для ідеальної ферментації.

Для приготування страви візьміть:

5,9 кг свіжої капусти,

100 г моркви,

120 г солі,

Популярні новини зараз

ПриватБанк прикриє халяву: популярна послуга стане платною, всіх торкнеться вже з 2026 року

Ви переплачуєте за авто: 5 секретних трюків для економіїї на покупці, які продавці ніколи не розкажуть

Герой "Холостяка" чи зрадник мистецтва?: Яніна Соколова рознесла Цимбалюка перед прем'єрою шоу

Показати ще

кілька лаврових листів із цілими горошинами перцю для аромату.

Для початку дрібно нашаткуйте капусту і натріть моркву на тертці. Змішайте їх у великій мисці та посипте сіллю. Розімніть суміш до розм'якшення та виділення соку.

Квашена капуста, кадр з відео

Викладіть на дно чистих банок лавровий лист та перець горошком. Додайте капустяну суміш, щільно утрамбовуючи її, щоб рідина піднялася на поверхню.

Залишіть банки в глибоких мисках за кімнатної температури приблизно на три-чотири дні. Щодня проколюйте вміст дерев'яною шпажкою, щоб випустити повітря і запобігти появі гіркоти.

Як тільки капуста почне тинятися, закрийте банки кришками і приберіть їх в холодильник ще на кілька днів.

Ось і все, через тиждень у вас буде хрумка, ароматна квашена капуста - ідеально підходить до картоплі, рагу або як основа для пікантного салату.

Нагадаємо, осінній "бум": рецепт смачного зігрівального горохового супу з куркою

Раніше «hyser» повідомляв, в жодному магазині такий не купити: готуємо корисний домашній майонез, рецепт

Як повідомляв «hyser», найсмачніший домашній томатний сік на зиму: рецепт натуральної насолоди своїми руками