Осінь - це час, коли душа вимагає не салату і не смузі, а чогось затишного, домашнього та по-справжньому смачного.
Хочеться, щоб на кухні пахло смаженою цибулею та спеціями, щоб на тарілці було щось гаряче, м'яке, у густому, солодкуватому соусі. І ось він - ідеальний рецепт: тефтельки у вершково-томатному соусі.
Прості, але ароматні, ніжні, з тим самим смаком, який миттєво переносить у дитинство — коли за вікном йшов дощ, а мама ставила тарілку поруч із картопляною пюрешкою, що димить.
Що знадобиться:
- Яловичий фарш - 700 г (можна змішати з трохи свинячого - для соковитості)
- Цибулина - 1 шт. (обсмажена до золотистого кольору)
- Сіль - ½ ч. ложки
- Сухий часник - 1 ч. ложка
- Копчена паприка - ½ ч. ложки
- Борошно - 2 ч. ложки (для обсипання)
- Вершки (жирні, кімнатної температури) – 200 мл
- Соус болоньєзе або будь-який томатний - 100 г
Як готувати:
-
У мисці з'єднуємо фарш, сіль, часник, паприку та обсмажену цибулю. Перемішуємо до однорідності.
-
Формуємо невеликі тюфтельки - розміром з волоський горіх. За бажання злегка обвалюємо їх у борошні — так вони вийдуть з апетитною скоринкою.
Популярні новини заразПоказати щеЗірки включають режим достатку: гроші потечуть рікою до цих 4 знаків Зодіаку
Іржа не спить: 7 популярних авто, які розсипаються швидше, ніж ви встигнете пройти ТО
"Зустрінемося у суді": учасниця шоу "Холостяк" Софія Шамія втекла від Цимбалюка і погрожує
Шторм у вашому тілі: коли у листопаді 2025-го чекати на магнітні бурі і як їх пережити без втрат
-
Обсмажуємо на розігрітій сковороді до рум'яного кольору з усіх боків.
-
В окремому посуді змішуємо вершки з соусом, виливаємо до тюфтельок, зменшуємо вогонь і томимо під кришкою 7-10 хвилин.
Тефтельки у вершково-томатному соусі, кадр з відео
А далі – справа смаку. Можна додати ложку вершкового масла для шовковистості соусу або базиліка для аромату. Подавайте тюфтельки з картопляним пюре, пастою або просто з хрустким хлібом, щоб вмочувати густий вершково-томатний соус до останньої краплі.
Читайте також:
Повітряний шок-торт "Їжа богів": на смак як свято, у приготуванні – як прогулянка.
