Дуже вдалий спосіб ферментації капусти в домашніх умовах було опубліковано українськими шеф-кухарями. Процес нескладний і потребує лише кількох основних інгредієнтів.

Що вам знадобиться:

тонко нашаткована білокачанна капуста - близько 3 кілограмів

1 терта морква

2,5 столові ложки солі

2 столові ложки цукру або натурального меду (додається пізніше)

Популярні новини зараз

До 10 години без світла: в Україні нові графіки відключення світла, ще й погода дається взнаки

Мобілізація забере кожного: ТЦК "зіллються" з податковою, "ухилянтам" не залишать шансів

Зірки включають режим достатку: гроші потечуть рікою до цих 4 знаків Зодіаку

Полювання на вакцину: чому українці шукають щеплення від грипу, як дефіцитний товар

Показати ще

Спосіб приготування:

Квашена капуста

Спочатку наріжте капусту і добре перемішайте її з тертою морквою, щоб овочі дали сік.

Наповніть чистою скляною банкою сумішшю, щільно притискаючи її. Після того, як банка наповниться, посипте її зверху сіллю та залийте холодною водою до країв.

Накрийте банку кришкою, що дозволяє виходити газу (підійде кришка з отворами або прилягає нещільно), і залиште в теплому місці приблизно на три дні, щоб почалося бродіння.

Після цього часу перекладіть вміст у миску, додайте цукор чи мед, перемішайте і поверніть все назад у банку. Щільно закрийте банку та залиште капусту блукати у звичайних умовах зберігання.

Нагадаємо, готуємо гречаники по-українськи: рецепт смачної та соковитої страви з м'яса та гречки

Раніше «hyser» повідомляв, зігріваюче овочеве рагу з куркою - рецепт, просочений користю і теплом

Як повідомляв «hyser», у жодному магазині такий не купити: готуємо корисний домашній майонез, рецепт