Коли гості переступають поріг свого святкового столу, хочеться не просто нагодувати їх — а вразити. Тут на допомогу приходить салат "Зимовий Фьюжн" - не банальна закуска, а справжня візуальна симфонія та гастрономічний феєрверк в одному.

Цей салат практично салат-торт: листковий, текстурний і ідеально збалансований.

Салат "Зимовий Фьюжн", кадр з відео

Інгредієнти

(приблизно на 6-8 порцій)

  • Копчене куряче філе - 300 г
  • Печериці - 500 г
  • Консервовані ананаси - 180 г
  • Плавлений сир - 2 шт.
  • Яйця - 4 шт
  • Майонез - приблизно за смаком (для шарів)
  • Часник - 2 зубчики
  • Рослинна олія - ​​3 ст.л. (для обсмажування грибів)
  • Огірок - ½ штуки (для прикраси)

Приготування

  1. Підготовка соусу:
    Подрібни часник і змішай його з майонезом - це буде "просочування" між шарами і додасть легку гострину.

  2. Обсмажити гриби:
    Наріж печериці тонкими пластинками.
    Розігрій олію на сковороді і швидко обсмаж гриби 3-4 хвилини до легкого золотистого кольору. Після обсмажування остуди їх небагато.

    Популярні новини зараз

    1000 гривень для всіх українців цієї зими: як отримати і на що витратити "Зимову підтримку"

    "Собака, яка не гавкала": Джеффрі Епштейн підставив Дональда Трамп на торгівлі людьми

    Венгерська курка, що тане в роті: ароматна, соковита і небезпечно смачна вечеря, рецепт

    "Ухилянтам" більше не щастить: суди масово стають на бік ТЦК, навіть якщо повістку ти не бачив

    Показати ще
  3. Підготуй яйця:
    Зварити круто яйця, остудити, очистити і натерти на тертці або дрібно нарізати.

  4. Підготуй курку:
    Копчене куряче філе наріж невеликими шматочками або кубиками.

  5. Ананаси:
    Злий сироп із банки з ананасами, наріж шматочками (кубиками).

  6. Сир:
    Натрій плавлений сир на великій тертці.

  7. Складання салату:

    • На дно салатної миски або форми виклади шар смажених грибів. Змасти його часниково-майонезним соусом.

    • Зверху виклади шар із яєць — і знову трохи соусу.

  • Потім шар курки.

  • Поверх курки - ананаси, виклади їх акуратно і можеш знову нанести сіточку з майонезу.

  • Потім натертий сир.

  • Зверху сиру - ще трохи майонезу (за бажанням), щоб все "склеїлося".

  • Охолодження:
    Прибери салат у холодильник приблизно на 1 годину , щоб шари просочилися і "спілися".

  • Прикрашання:
    Наріж огірок тонкими брусочками і прикрась ними верх салату - це додасть свіжості та декоративності.

Салат "Зимовий Фьюжн", кадр з відео

Поради та варіації

  • Можна використовувати інший сир: не обов'язково плавлений - підійде і твердий, якщо хочеш "гострішу" текстуру.
  • Якщо копченої курки немає - замінюй її на відварену або навіть на індичку.
  • Для більш легкої версії можна взяти низькожирний майонез або змішати майонез з йогуртом.
  • Можна додати зелень (наприклад, кріп чи петрушку) між шарами, щоб надати свіжого аромату.
  • Замість ананасів так само можна використовувати манго - буде "екзотичний" фьюжн.

Читайте також:

Рецепт епічного курячого делікатесу: чупс, від яких пальчики оближеш.

Легкий та бюджетний: салат із буряків, який "зникає" зі столу за хвилину, автор рецепту досі невідомий.