Коли хочеться здивувати гостей чимось ефектним, зверніть увагу на класичний десерт - торт "П'яна вишня".

Незважаючи на простоту, поєднання м'якого бісквіту, насиченої вишневої начинки з коньяком та шоколадної глазурі перетворює його на справжнє свято смаку.

Торт "П'яна вишня", кадр з відео

Інгредієнти

Для бісквіту:

  • 5 яєць
  • ¼ чайної ложки
  • 150 г цукру
  • 80 г борошна
  • 4 ст.л. какао
  • 2,5 ст. кукурудзяного крохмалю
  • 1 ч. л. розпушувача

Для начинки:

  • 300 г вишень
  • 50 г коньяку або лікеру
  • 290 г згущеного молока
  • 200 г цукру
  • 150 г шоколаду
  • 70 г вершкового масла

Для глазурі:

  • 130 г темного шоколаду
  • 2 ст. рослинної олії
  • 150 мл вершків (20%)
  • 50 г горіхів

Приготування

  1. Збийте яйця із сіллю та цукром міксером приблизно 5 – 8 хвилин до пишної піни. В окремій мисці з'єднайте борошно, какао, крохмаль і розпушувач. Потім акуратно всипайте частинами сухі інгредієнти до яєчної маси, перемішуючи знизу-вгору. Вилийте тісто у форму діаметром 20 см, застелену пергаментом на дні та з боків.

    Торт "П'яна вишня", кадр з відео

    Випікати при 180°C приблизно 30-35 хвилин. Як тільки злегка охолоне, акуратно зріжте "шапочку" коржа.

    Популярні новини зараз

    "Я б не вижила": Маша Єфросиніна зірвала завісу над своїми доходами і правдою про шлюб, яку мало хто очікував

    Картопляний бум чи ціновий шок? Чому цієї зими овоч не зникне, але може подорожчати

    Пенсійний шок-2026: кому зріжуть виплати на 90% і хто втратить тисячі гривень уже наступного року

    "Тебе як Парубія?": Володимир Дантес показав шокуючі погрози, що пишуть колезі Лесі Нікітюк

    Показати ще
  2. Видаліть м'якоть з бісквіту і залийте вишню коньяком або лікером, залиште просочитися на 30 хвилин. Розтопіть вершкове масло разом з шоколадом і з'єднайте з цукром і згущеним молоком. До отриманої маси додайте вишню і вимішайте з м'якоттю від випеченого коржа. Викладіть начинку в основу бісквіту, закрийте «шапочкою», оберніть плівкою і заберіть на холод на 6-8 годин.

    Торт "П'яна вишня", кадр з відео

  3. Для глазурі розтопіть темний шоколад з олією та вершками, дрібно наріжте горіхи і вмішайте в глазур. Зріжте опуклу частину з торта, залийте глазур'ю і дайте настоятися в холодильнику ще 30 хвилин. Потім наріжте порційно і подайте до чаю.

Торт "П'яна вишня", кадр з відео

Це не просто десерт, це – шоу на столі: ароматний шоколадний корж, соковита вишня з легким акцентом алкоголю, кремова начинка та хрусткі горіхи зверху. Навіть якщо ви вважаєте себе "не пекарем" - цей рецепт реально впорається! І так — він особливо ефектно виглядатиме на будь-якому святі.

Читайте також:

Як приготувати ефектну закуску з крабових паличок, яка підкорить усіх гостей.

Цей салат для свят можна приготувати лише за 5 хвилин: рецепт з яйцями, сиром та зеленим горошком.