Пісна картопляно-грибна запіканка - чудовий варіант, якщо вам потрібна ситна страва без м'яса.
Вона ідеально підходить для пісних днів або для тих, хто просто хоче отримати ароматну та ситну страву з простих інгредієнтів. Запіканка виходить ароматною, поживною та швидкою у приготуванні – рецепт, який легко стане вашим улюбленим.
Інгредієнти
Картопля - 700 г
Печериці - 300 г
Одна цибулина
Неминуча мобілізація: призивати хочуть з 18 років
Джамала зізналась, хто змагатиметься за Україну на "Євробаченні-2026"
Слимаки в паніці: 7 рослин, які змусять шкідників назавжди залишити ваш город
Пенсії у 2026 році не буде: ПФУ попередив пенсіонерів
Один свіжий помідор
Рослинна олія - 2 ст. л. рафінованої
Сіль
Мелений перець
Спосіб приготування:
Цибулю наріжте дрібними кубиками, а гриби — тонкими скибочками.
Розігрійте олію в сковороді і обсмажте цибулю разом із грибами до золотистого кольору та появи аромату.
Очистіть картоплю і наріжте її тонкими півкухлями. Помідори наріжте тонкими дольками.
Змастіть форму для запікання олією та почніть викладати запіканку шарами. Почніть із картоплі, посоліть і поперчіть, потім додайте обсмажені гриби.
Продовжуйте викладати шарами так само: картопля зі спеціями, потім помідори і знову шар картоплі. Збризкайте зверху невеликою кількістю олії.
Поставте форму в духовку та запікайте близько 40 хвилин за температури 180°C. Після приготування, дайте запіканці постояти 10-15 хвилин перед подачею, щоб вона застигла і її було легше нарізати на порції.
Нагадаємо, секрет смачної та хрумкої квашеної капусти: скільки потрібно додавати солі – рецепт
Раніше «hyser» повідомляв, торт "Пташине молоко" без випічки: простий і швидкий рецепт смачних ласощів
Як повідомляв «hyser», готуємо гречаники українською: рецепт смачної та соковитої страви з м'яса та гречки
