Якщо ви хочете бюджетну рибну страву, дивовижно схожу на дорогі сорти червоної риби, варто спробувати цей рецепт маринованої скумбрії.
Добре збалансований маринад надає рибі м'якої текстури, насиченого смаку і приємного аромату, що нагадує лосося або форель. Він однаково добре підходить як для святкового столу, так і для простої сімейної вечері.
Інгредієнти:
2 свіжозаморожені скумбрії
2 цибулини
250 мл води
Цей предмет у вашій сумці "гальмує" успіх для 2026: чому без його заміни не можна входити в рік Червоного Коня
Пенсіонерам виплатять по тисячі: поспішайте отримати зверху до пенсії
Виноград тріскається прямо на кущі? Як врятувати свій урожай до того, як стане надто пізно
– 5 кг за тиждень? Лікарі в шоці, дієтологи нервово курять: як не загробити себе в гонитві за новорічною сукнею
6 гвоздик
половина ч. л. чорного перцю горошком
одна третя ч. л. меленого запашного перцю
половина ч. л. насіння коріандру
2 ч. л. солі
половина ч. л. цукру
2 ст. л. соняшникової олії
2,5 ст. л. яблучного оцту
Спосіб приготування:
Повністю розморозьте скумбрію, потім очистіть її та наріжте на шматки для порцій.
Доведіть воду до кипіння і змішайте її з сіллю, цукром, гвоздикою, перцем різних сортів, кінзою та олією. Варити маринад на повільному вогні близько хвилини.
Дайте суміші трохи охолонути і потім влийте яблучний оцет.
Наріжте цибулю тонкими півкільцями та змішайте з підготовленою рибою.
Залийте скумбрію маринадом, що остигнув, закрийте контейнер і поставте в холодильник приблизно на 24 години.
Через добу риба придбає насичений, тонкий смак та аромат, що нагадує червону рибу. Вона чудово поєднується з картоплею, підсмаженим хлібом чи свіжим лимоном.
Корисні поради:
Для більш вираженого смаку вибирайте нерафіновану олію.
Готову страву можна зберігати у холодильнику до п'яти днів.
Нагадаємо, м'яса не потрібно: найсмачніша запіканка з картоплею та грибами - рецепт на різдвяний піст
Раніше «hyser» повідомляв, секрет найсмачнішої та хрусткий квашеної капусти: скільки потрібно додавати солі – рецепт
Як повідомляв «hyser», торт "Пташине молоко" без випічки: простий і швидкий рецепт смачних ласощів
