У розпал літньої спеки всі ми намагаємося вгамувати спрагу за допомогою різноманітних напоїв, у тому числі компотів. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом єврейського освіжаючого компоту, який допоможе впоратися зі спрагою та занепадом сил.
Що нам знадобиться для приготування компоту за єврейським рецептом:
1 чашка ізюму
1 чашка чорносливу
1 чашка сушених абрикосів
1 чашка сухих яблук
Андрій Данилко пояснив, чому не перекладає свої російськомовні хіти українською: "Це виходить КВН"
Літо під знаком багатства: астролог розповіла, кому Юпітер принесе гроші у 2025 році
Паста з тунцем у вершково-сирному соусі: затишок на вилці, який перевершить курку з грибами
Мобілізація українців за кордоном: ТЦК готують "привіт" тим, хто виїхав
1 паличка кориці
4-5 штук сушеной гвоздики
4-5 кардамонових кульок
1 лимон
1 чашка цукру (за смаком)
3 літри води
Як готувати компот за єврейським рецептом:
Підготуйте сухофрукти, промиваючи їх теплою водою. Ви можете використовувати будь-які інші сухофрукти, які вам подобаються.
У великій каструлі поєднуйте всі сухофрукти. Додайте корицю, гвоздику та кардамон.
Наріжте лимон на кружечки і додайте в каструлю. Якщо ви віддаєте перевагу менш кислому смаку, видаліть шкірку з лимона перед нарізкою.
Покрийте всі інгредієнти у каструлі водою, залишивши трохи місця зверху.
Поставте каструлю на середній вогонь та доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть компот на слабкому вогні близько 30-40 хвилин, доки сухофрукти не стануть м'якими.
За бажанням додайте цукор для підсолоджування компоту. Вам може знадобитися більше або менше цукру, залежно від вашого смаку та солодощі сухофруктів.
Після того, як компот зварився і охолонув, перелийте його в пляшки або скляні ємності і зберігайте в холодильнику.
Освіжаючий компот за єврейським рецептом готовий!
Читайте також:
Як вибрати черешню, огірки та капусту, щоб вони були без нітратів та пестицидів
Огірки виростуть гіркими і несмачними: що ні в якому разі не можна садити з ними поряд