У холодні дні, коли душа просить затишку, а тіло – ситної та зігрівальної їжі, немає нічого кращого за ароматну кашу. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати пшеничну кашу з капустою – страву, яка не залишить байдужим жодного гурмана.
Докладніше про те, як приготувати пшеничну кашу з капустою читайте у нашому матеріалі.
Секрет цієї каші – у гармонійному поєднанні простої пшеничної крупи та тушкованої капусти. Капуста дарує каші свою соковитість та неповторний аромат, а пшенична крупа – ситність та приємну текстуру.
Для приготування пшеничної каші з капустою нам знадобиться:
- Капуста білокачанна (500 г)
- Пшенична крупа (200 г)
- Морква (1 шт.)
- Цибуля ріпчаста (1 шт.)
- Олія (3 ст. л.)
- Сіль (за смаком)
- Перець чорний мелений (за смаком)
- Окріп (500-600 мл)
Спосіб приготування пшеничної каші з капустою:
- Наріжте: цибулю дрібними кубиками, моркву натріть на тертці, а капусту нашаткуйте тонкою соломкою.
- Обсмажте: цибуля на олії 2-3 хвилини.
- Додайте: моркву, тушкуйте 2-3 хвилини.
- Всипте: капусту, накрийте кришкою і тушкуйте 10-15 хвилин до м'якості.
- Промийте: пшеничну крупу, додайте до овочів, прогрійте 2-3 хвилини.
- Влийте: окріп, додайте сіль та перець, перемішайте.
- Гасіть: під кришкою на повільному вогні 30-40 хвилин, періодично помішуючи.
- При необхідності: додайте окріп.
Пшенична каша з капустою готова!
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми
Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили
Варіації:
- Додайте в кашу гриби, томати, зелень.
- Використовуйте спеції: кмин, коріандр, лавровий лист.
- Замініть частину води бульйоном.
Читайте також:
Його завжди з'їдають першим: рецепт цвітної капусти, яка запікається у маринаді
Ніжніше ви точно не куштували: рецепт ароматної запіканки з гарбуза та сиру
Виходить дуже соковитим і ніжним: рецепт курячого філе в сметанно-гірчичному соусі