Страва з кабачків існує величезна кількість, тому зараз у сезон, коли кабачки зріють на городах та дачах, саме час поекспериментувати з новими стравами, смаками та незвичайними поєднаннями.

Кабачкова піца — смачна, корисна та малокалорійна страва. Воно допоможе допоможе урізноманітнити меню тих, хто стежить за фігурою.

Щоб приготувати кабачкову піцу, насамперед потрібно зібрати всі необхідні продукти:

  • кабачки (очищені) – 300 грам;
  • яйця – 2 штуки;
  • сіль (щіпка) до смаку;
  • манка – 50 грам;
  • пшеничне борошно – 50 грам;
  • розпушувач – 0,25 чайної ложки;
  • ковбаса – 110 грам;
  • твердий сир – 50 грам;
  • помідори (великий) – 1 штука;
  • базилік (сухий) – 1 чайн.л.;
  • олія - ​​1 чайн.л.;
  • петрушка – 4 грами.
Кабачки помийте і очистіть від грубої шкірки, якщо є більш зрілі овочі. А ось зовсім тоненьку шкірку молодих кабачків зрізати необов'язково.

Кабачки натерти на великій тертці, посолити трохи, залишити постояти п'ять хвилин. Потім дуже ретельно віджати кабачки від вологи.

Далі кабачкову масу перекладаємо в миску відповідного розміру і додаємо яйця та сіль. Перемішайте до однорідного стану.

Зелень помийте, обсушіть, дрібно подрібніть і додайте|добавляйте| в тісто. Перемішайте.

Популярні новини зараз

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Як відчистити духовку від нагару та застарілого жиру без хімії: методи, які здивують ефектом

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Просійте в миску змішану з розпушувачем муку|борошно|, додайте|добавляйте| манну крупу, добре перемішайте. Тісто має бути густим, як на оладки. Якщо тісто недостатньо густе, необхідно збільшити кількість борошна.

Миску з тістом прикрийте рушником і залиште на 20 хвилин, щоб клейковина в борошні розійшлася і манка набухла.

М'ясо (варено-копчену свинину, ковбасу або шинку) наріжте тонкими скибочками.

Сир натріть на дрібній або великій тертці. Підійде будь-який сир, що добре плавиться. Можна також використовувати суміш твердого сиру та моцарели.

За 20 хвилин тісто має помітно загуснути, стане менш плинним і більш в'язким.

Застеліть форму пергаментом (діаметр приблизно 22 см). Незалежно від якості пергаменту змастіть його олією, щоб після випічки було легше його зняти.

Зверху посипте тісто рівномірно базиліком або ароматними травами до смаку. Підійде суміш прованських, італійських трав.

Викладіть кружечки м'яса.

Помідори візьміть щільні, м'ясисті, щоб при нарізанні та запіканні вони добре зберегли свою форму, тоді піца буде більш обережною. Помідор помийте, обсушіть, наріжте гострим ножем на кружечки. Викладіть кружечки помідора на м'ясо.

Зверху посипте піцу рівномірно тертим сиром.

Запікайте в заздалегідь розігрітій до 180С духовці близько 25 хвилин. Якщо зверху утворилася рум'яна сирна скоринка, а знизу тісто схопилося, краєчки стали золотистими, отже, піца готова.

Дістаньте форму з піцою з духовки і дайте їй трохи охолонути. Після остигання перекладіть піцу на тарілку, наріжте на шматочки і подавайте.

Читайте також:

Дуже ситно і дуже швидко: рецепт капусти, тушкованої з фаршем, кабачком та зеленим горошком

Усі проситимуть подвійну порцію: рецепт млинців з молодої картоплі, кабачків та сиру

Її захочеться їсти ложкою прямо з банки: рецепт кабачкової ікри з томатною пастою та майонезом на зиму