Якщо ви любите натуральні молочні продукти, ви будете раді дізнатися, що приготувати домашній сир простіше, ніж ви вважаєте.
Усього з чотирьох інгредієнтів та з мінімальними зусиллями ви можете приготувати м'який, ніжний сир з ніжною кремовою текстурою прямо на кухні.
Що вам для цього потрібно:
Молоко (3,2% жирності, покупне) - 1 літр
Сметана (20% жирності, покупне) - 200 г
Яйця – 3 шт.
Яйця історично подешевшали із зими: скільки вони коштують зараз і чи буде новий дефіцит влітку
Літо-2025 в Україні: спека, посуха та наслідок глобального потепління, до якої погоди готуватимуться всім нам
Рішення прийнято: тарифи на електроенергію та газ з 1 травня
Ведучий "Говорить вся країна" Олексій Суханов невиліковно хворий: "Все, кранти"
Сіль - 1 ч. л.
За цим рецептом виходить приблизно 365-390 г найсмачнішого домашнього сиру.
Покрокове приготування:
Нагрійте молоко у каструлі до кипіння, потім додайте сіль.
В окремій мисці збийте яйця та сметану до однорідної маси.
Поступово влийте суміш у кипляче молоко, безперервно помішуючи.
Потім зменшіть вогонь і готуйте 5-7 хвилин, поки не утворюються великі сирні грудки.
Процідіть суміш за допомогою дуршлагу, вистеленого двома шарами марлі.
Після цього притисніть сир, помістивши зверху тарілку та вантаж вагою 1-2 кг.
Дайте йому повністю охолонути, потім зніміть із марлі.
Також для додаткового смаку додайте до суміші трави, часник або дрібку паприки перед проціджуванням.
Ось і все, тепер у вас є свіжий домашній сир, який ідеально підходить для бутербродів, салатів або просто для насолоди сам по собі.
Нагадаємо, як приготувати домашній сир Моцарелла: швидкий і простий рецепт з двох інгредієнтів
Раніше «hyser» повідомляв, рецепт домашньої ліверної ковбаси, яку не купити в магазині: смачніше за будь-який паштет чи котлет
Як повідомляв «hyser», як приготувати домашній паштет із курячої печінки: ніжний рецепт із натуральних інгредієнтів