Якщо ви любите натуральні молочні продукти, ви будете раді дізнатися, що приготувати домашній сир простіше, ніж ви вважаєте.

Усього з чотирьох інгредієнтів та з мінімальними зусиллями ви можете приготувати м'який, ніжний сир з ніжною кремовою текстурою прямо на кухні.

Що вам для цього потрібно:

Молоко (3,2% жирності, покупне) - 1 літр

Сметана (20% жирності, покупне) - 200 г

Яйця – 3 шт.

Популярні новини зараз

Леонардо Ді Капріо став об’єктом насмішок разом із 27-річною дівчиною: батя з пузом і юна богиня

Кілограм за копійки: чому українці масово відмовляються від огірків навіть після обвалу цін

Українців масово штрафують за "американські" авто: у чому підступ і як не втратити гроші

Пенсіонерам готують "удар": виплати уріжуть у кілька разів - хто залишиться ні з чим

Показати ще

Сіль - 1 ч. л.

За цим рецептом виходить приблизно 365-390 г найсмачнішого домашнього сиру.

Покрокове приготування:

Нагрійте молоко у каструлі до кипіння, потім додайте сіль.

В окремій мисці збийте яйця та сметану до однорідної маси.

Домашній сир

Поступово влийте суміш у кипляче молоко, безперервно помішуючи.

Потім зменшіть вогонь і готуйте 5-7 хвилин, поки не утворюються великі сирні грудки.

Процідіть суміш за допомогою дуршлагу, вистеленого двома шарами марлі.

Після цього притисніть сир, помістивши зверху тарілку та вантаж вагою 1-2 кг.

Дайте йому повністю охолонути, потім зніміть із марлі.

Також для додаткового смаку додайте до суміші трави, часник або дрібку паприки перед проціджуванням.

Ось і все, тепер у вас є свіжий домашній сир, який ідеально підходить для бутербродів, салатів або просто для насолоди сам по собі.

Нагадаємо, як приготувати домашній сир Моцарелла: швидкий і простий рецепт з двох інгредієнтів

Раніше «hyser» повідомляв, рецепт домашньої ліверної ковбаси, яку не купити в магазині: смачніше за будь-який паштет чи котлет

Як повідомляв «hyser», як приготувати домашній паштет із курячої печінки: ніжний рецепт із натуральних інгредієнтів