Як приготувати домашній томатний сік без соковижималки

Свіжовитий томатний сік - один з найкорисніших і освіжаючих напоїв, які можна приготувати вдома. Хороша новина в тому, що для його приготування соковижималка не потрібна.

За допомогою простих кухонних речей, таких як блендер, м'ясорубка або навіть каструля з ситом, ви можете отримати смачний, натуральний сік, який буде нітрохи не гірший за магазинний.

Інгредієнти (приблизно на 2 літри соку):

Стиглі, соковиті помідори - 3 кг, (підійдуть будь-які)

Сіль - 20 г

Популярні новини зараз

Осіння мобілізація посилиться в рази: ТЦК готують новий наказ

2 знаки Зодіаку, які вічно живуть минулим: їм простіше зберігати мотлох, ніж відпустити людей

Увага, кажани наступають: чому ваші вікна можуть стати їхньою пасткою і вашим нічним кошмаром

Забудь про нудний рис із овочами з "Сільпо": цей азіатський рецепт тебе закохає з першої ложки

Показати ще

Цукор — 50 г

Варіант 1: томатний сік у блендері

Вимийте та обсушіть помідори, видаліть плодоніжку та наріжте їх на шматочки.

Подрібніть помідори у блендері до однорідної маси.

Перелийте суміш у каструлю, доведіть до кипіння та варіть на повільному вогні близько 20 хвилин, регулярно помішуючи.

Процідіть гарячу м'якоть через сито або друшляк, щоб відокремити шкірку та насіння.

Поверніть проціджений сік у каструлю, додайте сіль і цукор і варіть ще 5 хвилин на повільному вогні.

Розлийте по стерилізованих банках, щільно закрийте та залиште в теплому місці на ніч.

Домашній томатний сік, фото: youtube.com

Варіант 2: томатний сік через м'ясорубку

Підготуйте помідори так само: вимийте, обсушіть і наріжте невеликими шматочками.

Пропустіть їх через м'ясорубку.

Перекладіть масу в каструлю, доведіть до кипіння та варіть 20 хвилин.

Процідіть суміш через сито чи марлю.

Додайте сіль та цукор, варіть ще 5 хвилин і розлийте по банках.

Варіант 3: cтаромодний спосіб без будь-яких пристосувань

Навіть без сучасних кухонних пристроїв ви можете приготувати домашній томатний сік.

Наріжте вимиті помідори на шматочки і покладіть їх у велику каструлю.

Гасіть на повільному вогні 20 хвилин, часто помішуючи, щоб помідори не підгоріли.

Процідіть гарячу суміш через сито, друшляк чи марлю.

Поверніть сік у каструлю, приправте сіллю та цукром, тушкуйте ще 5 хвилин і розлийте по стерилізованих банках.

Декілька порад для ідеального соку:

Чим соковитіший і стигліший помідори, тим смачнішим буде ваш сік.

Для більш насиченого смаку можна додати трохи чорного перцю або дрібку паприки при варінні.

Якщо ви хочете зберегти сік на зиму, переконайтеся, що банки та кришки належним чином простерилізовані.

Нагадаємо, рецепт смачної кабачкової ікри в мультиварці на зиму: просто, корисно та під силу кожному

Раніше «hyser» повідомляв, пікантне лечо з перцем і помідорами на зиму: рецепт справжнього літа в банку, якого завжди мало

Як повідомляв «hyser», як приготувати найсмачніший домашній сир: рецепт кремової насолоди з одного інгредієнта