Приготувати заправку з тертого часнику, сметани та дрібнорубаної зелені.
Додати сіль|соль|, перець, добре перемішати. Занадто густий соус можна розвести молоком чи водою.
Очистити цибулю, нарізати півкільцями, розмір - середній.
Сковороду прогріти, змастити вершковим маслом|мастилом|, смажити цибулю до м'якості.
Кабачок очистити від шкірки, нарізати скибочками завтовшки один сантиметр.
Скибочки обваляти в борошні, смажити протягом 5 хвилин на сковороді.
Після 12 років казкового шлюбу: Олена та Тарас Тополя раптово оголосили про розлучення, що відомо зараз
Світло не відключать, поки..: з 1 грудня українцям дають новий захист
ПриватБанк ріже кеш: нові ліміти, через які доведеться планувати кожну гривню
Квартал 95 на межі? Ірина Сопонару чесно розповіла, чи чекає на друзів Зеленського неминучий фінал
Змастити дно форми для запікання вершковим маслом|мастилом|.
Викласти кабачки першим шаром, далі – сметанна заправка, цибуля.
Шари повторити тричі.
Натерти твердий сир, посипати запіканку.
Закрити фольгою. Прогріти духову шафу до 200 градусів, час запікання – 20 хвилин
Фольгу зняти, готувати ще 5 або 10 хвилин|мінути| до отримання скоринки.
Подати страву гарячим, як доповнення до свинини, яловичини, курки, риби. Або як самостійна страва.
Читайте також:
