Запіканка з молодих кабачків зі сметанною заправкою сподобається навіть тим, хто не любить страви з кабачків, оскільки кабачки в ній вгадуються слабо - вирішальну роль у формуванні смаку на себе бере все-таки сметанна заправка. По-друге, запіканка в розрізі виглядає просто приголомшливо! Ну і по-третє, запіканка з кабачків, приготована за цим рецептом-страва поживна, універсальна, у сезон молоденьких кабачків якраз те, що потрібно!
кабачки 500-600 г
сметана 200 гр
цибуля ріпчаста 2-3 шт.
чеснок 1 зубчик
олія рослинна 4-5 ст.л.
сир твердий 50 г
мука 2 ст.л.
сіль за смаком;
перець чорний мелений за смаком;
приправи до смаку.

Приготувати заправку з тертого часнику, сметани та дрібнорубаної зелені.

Додати сіль|соль|, перець, добре перемішати. Занадто густий соус можна розвести молоком чи водою.

Очистити цибулю, нарізати півкільцями, розмір - середній.

Сковороду прогріти, змастити вершковим маслом|мастилом|, смажити цибулю до м'якості.

Кабачок очистити від шкірки, нарізати скибочками завтовшки один сантиметр.

Скибочки обваляти в борошні, смажити протягом 5 хвилин на сковороді.

Популярні новини зараз

Після 12 років казкового шлюбу: Олена та Тарас Тополя раптово оголосили про розлучення, що відомо зараз

Світло не відключать, поки..: з 1 грудня українцям дають новий захист

ПриватБанк ріже кеш: нові ліміти, через які доведеться планувати кожну гривню

Квартал 95 на межі? Ірина Сопонару чесно розповіла, чи чекає на друзів Зеленського неминучий фінал

Показати ще

Змастити дно форми для запікання вершковим маслом|мастилом|.

Викласти кабачки першим шаром, далі – сметанна заправка, цибуля.

Шари повторити тричі.

Натерти твердий сир, посипати запіканку.

Закрити фольгою. Прогріти духову шафу до 200 градусів, час запікання – 20 хвилин

Фольгу зняти, готувати ще 5 або 10 хвилин|мінути| до отримання скоринки.

Подати страву гарячим, як доповнення до свинини, яловичини, курки, риби. Або як самостійна страва.

Читайте також:

Як правильно вибрати кабачки та зрозуміти, що їх вирощували на будь-якій хімії
Подвійна насолода: рецепт молодих кабачків із фаршем у клярі
Захочеться ще й ще: рецепт швидких маринованих кабачків із болгарським перцем
У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром