Всі погодяться, що дуже складно встояти перед рум'яними, пишними пиріжками з куркою прямо з духовки. Їх можна подати до чаю чи супу, взяти з собою у дорогу або просто ситно перекусити.

Продукти для тесту:

  • молоко - 200 мл;
  • масло вершкове (розм'якшене) - 100 г;
  • яйця – 2 шт;
  • борошно – 170 г + для роботи з тестом;
  • дріжджі свіжі – 40 г;
  • розпушувач – 2 ч. ложки;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • соль - 1 ч. ложка.

Щоб приготувати пишне тісто, спочатку робимо опару. Для цього половину від загального обсягу молока (100 мл) потрібно підігріти до температури не вище 40 градусів і додати в молоко дріжджі, 2 ст. ложки цукру та 4 ст. ложки борошна. Далі суміш перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин, до появи бульбашок на поверхні.

Коли опара збільшиться, додаємо молоко і цукор, що залишилося, яйця, сіль і м'яке вершкове масло. Перемішуємо. Всипаємо в миску інше борошно з розпушувачем і руками замішуємо однорідне тісто – це рекомендується робити недовго – 3-4 хвилини. Потім накриваємо миску з тістом плівкою або рушником і залишаємо в теплому місці на 1:00.

За цей час тісто повинне зрости в 2 рази, після чого тісто потрібно обімнути рукою, випустивши повітря.

Продукти для начинки:

  • курка - 750 г. Частини курки для начинки можна взяти будь-які: будь то курячі стегенця, філе або ціла курка.
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;
  • селера черешкова - 1 стебло;
  • олія рослинна - 2 ст. ложки;
  • перець червоний гострий мелений - 1 щіпка;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • соль - 1 ч. ложка.

Курку для начинки потрібно приготувати. Для цього в каструлю потрібно помістити м'ясо птиці, одну цибулину, стебло селери та моркву. Заливаємо все водою, доводимо до кипіння та варимо 1,5 години на середньому вогні.

Популярні новини зараз

Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Показати ще

У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, 8-10 хвилин.

Охолоджене куряче м'ясо знімаємо з кістки, шкіру потрібно видалити. Далі подрібнюємо м'ясо птиці (ножем, на м'ясорубці чи блендері). В окремій мисці поєднуємо подрібнене куряче м'ясо і смажену цибулю, солимо і додаємо червоний перець. Перемішуємо начинку до однорідності.

Тісто потрібно поділити на 10 рівних частин.

Кожну частину потрібно скачати в кульку і викласти на поверхню, що присипає борошном. Далі руками потрібно розпластати кульку тіста в коржик, у центр викласти порцію курячої начинки. Краї коржі з'єднуємо над начинкою вздовж і защипуємо. Сформований пиріжок швом донизу викладаємо на присипану борошном поверхню.

Деко потрібно застелити пергаментом і викласти на нього пиріжки на невеликій відстані один від одного. Залишаємо їх на 20 хвилин у теплому місці.

Пиріжки, що підійшли, можна змастити яйцем або молоком і відправляємо їх в духовку.

Випікаємо пиріжки при 200 градусах у режимі "верх-низ" 20-25 хвилин до рум'яності. Спечені дріжджові пиріжки з куркою, на молоці та вершковому маслі перед подачею потрібно остудити.

Читайте також:

Це варто спробувати: рецепт незвичайного омлету з пельменями, сиром та зеленню

Ніжні та рум'яні: як приготувати битки з манної каші. Рецепт

Секрет схуднення: як приготувати простий салат, який допомагає позбутися зайвої ваги

Називається "варнішкес": рецепт старої єврейської страви з макаронів, гречки та грибів