Оладки на йогурті - це ще один рецепт у вашу кулінарну скарбничку швидких та смачних сніданків. Оладки виходять товстими, рум'яними та дуже апетитними.

Продукти (на 2 порції):

  • йогурт густий – 250 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 150 г;
  • сода – 3 г;
  • цукор – 10 г;
  • сіль – 3 г;
  • олія рослинна (для смаження) - 30 мл.

Йогурт потрібно брати густої консистенції, наприклад, грецьку із супермаркету. Також підходить і йогурт, виготовлений в домашніх умовах.

У глибоку миску потрібно влити йогурт і вбити яйце, взбалтувати суміш ручним віночком. Можна також використовувати міксер на невеликих обертах.

Далі всипаємо сіль та цукор, перемішуємо. Кількість цих інгредієнтів можна регулювати на свій смак.

Просійте муку|борошно|, щоб наситити повітрям. У кілька прийомів підсипте борошно до рідких інгредієнтів, після кожного додавання перемішуючи віночком, щоб не було грудочок.

Популярні новини зараз

Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців

Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули

Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

Показати ще
Важливо! Щоб оладки були ще пишнішими, спробуйте після того, як додайте соду, залишити тісто хвилин на десять, і тільки потім кладіть борошно. Борошно можна брати будь-яке, при додаванні рисової або кукурудзяної калорійність страви значно зменшиться.

Всипте соду і ретельно перемішайте. По консистенції тісто густе і зовсім небагато розтікається. Залишіть на 10-15 хвилин на кухні за кімнатної температури.

У сковороді розігрійте олію. Викладіть столовою ложкою порції тіста, формуючи овальні оладки.
Готуємо оладки на невеликому вогні близько 3-4 хвилин, можна під кришкою.

Як тільки на поверхні утворюються бульбашки, оладки потрібно перевернути. Продовжуйте смажити на маленькому вогні ще 2-3 хвилини до рум'яної скоринки.

Читайте також:

Може відмовити серце: названі крупи, від яких краще відмовитись

Названо рецепт простого напою, що очищає печінку від токсинів

Так робили козаки: як приготувати справжній український хрін у домашніх умовах. Рецепт