Ця паска для любителів трохи вологої випічки, дуже ароматна, солодка і смачна, з приємним жовтеньким м'якушем.

Продукти (на 3 порції):

  • борошно – 200 г;
  • сир - 180 г;
  • морква – 160 г;
  • яйця – 3 шт.
  • масло вершкове - 50 г;
  • цукор – 100 г;
  • сода – 1 ч. ложка;
  • сік лимонний – 1 ст. ложка;
  • соль - 0,5 ч. ложки;
  • ванілін – 1 пакетик;
  • цукрова пудра (для глазурі) – 2 ст. ложки;
  • драже "Морські камені" або кондитерська посипка (для прикраси).

Вершкове масло потрібно розтопити (у мікрохвильовій печі протягом приблизно 1 хвилини при максимальній потужності).

Моркву чистимо і натираємо на дрібній тертці.

Відокремимо один яєчний білок від жовтка. Залишимо білок для приготування глазурі. В окремій мисці з'єднаємо 2 яйця та 1 жовток.

У глибоку миску викладаємо сир і додає сіль із цукром. За допомогою звичайної вилки потрібно добре розім'яти сир.

Популярні новини зараз

Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні

Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку

Показати ще

Яйця добре збиваємо віночком і додаємо їх до сиру. Перемішаємо.

Додамо розтоплене вершкове масло. Знову перемішаємо.

Тепер додамо ванілін.

Соду погасимо лимонним соком і також додамо в миску. Перемішаємо.

Додайте просіяне борошно.

Перемішаємо сирне тісто.

Тепер викладемо в тісто натерту моркву.

І знову перемішаємо морквяно-сирне тісто.

Формочки для пасок (діаметром 9 см) змастимо будь-яким маслом або викладемо дно і боки пергаментним папером.
Тісто викладемо у формочки, заповнюючи їх трохи більше ніж наполовину.

Відправимо морквяно-сирні паски в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 25-30 хвилин.
Готовність паски перевіримо дерев'яною шпажкою (вона має бути сухою). Залишимо сирні паски остигати.

Приготуємо глазур для пасок. Зіб'ємо міксером яєчний білок протягом 20 секунд.

До збитого білка додамо цукрову пудру і збиваємо білкову глазур протягом 2 хвилин.

Охолілі паски змастимо білковою глазур'ю.

Прикрашаємо різнокольоровими цукерками-драже або кондитерською посипкою.

Читайте також:

У Кремлі вже заговорили про Великоднє перемир'я. Що вони готують

Готуємось до перемоги: у Львові створили Тризуб із тисячі великодніх пасок. Відео

Чи буде вихідний день на Великдень і коли починаємо святкувати

Олія, фарш, курка та ковбаса: АТБ здивував цінами перед Великоднем

Забутий рецепт справжньої української паски. Так робили за часів козаків