Готувати швидкі десерти стає дуже популярним кулінарним лайфхаком. Адже так не хочеться використати духовку, мити багато посуду. Хочеться, щоб просто та смачно.

Шикарним рецептом поділився знаменитий український кухар Євген Клопотенко на своєму сайті klopotenko.com.

Для приготування швидкого бананового пирога нам знадобиться:

  • 250 г пісочного печива
  • 150 г вершкового масла|мастила| 82,5%
  • 500 г вареного згущеного молока
  • 150 мл вершків 33%
  • 3 банана
  • 15 г шоколаду (для подачі)

Спосіб приготування швидкого бананового пирога:

Для створення ніжного бананового пирога знадобиться 250 г пісочного печива, яке необхідно перекласти в чашу блендера і перетерти на однорідну крихту. Потім слід розтопити 150 г вершкового масла|мастила| 82,5% в сотейнику і вмішати його в приготовлене печиво, заважаючи спочатку ложкою, а потім вимішуючи руками до отримання однорідної маси. Тепер беріть розбірну форму діаметром 21 см, вистеліть її спеціальним пергаментом і висипте в неї масу, що вийшла, з печива. Не потрібно змащувати форму олією, тому що олії в основі з печива достатньо.

Розподіліть масу по дну форми рівномірно, створюючи бортики шириною 2-3 см. Це можна робити руками, проте, для більш ретельного втрамбування, краще використовувати ложку або склянку, і добре проходити по всій поверхні основи, рівномірно затоплюючи її.

Популярні новини зараз

Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна

Показати ще

Помістіть форму з основою на 1 годину в холодильник, щоб пиріг став компактнішим. Коли він застигне, викладіть на нього 500 грамів вареного згущеного молока, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні основи, і поставте в холодильник ще на 1 годину.

Наріжте на кружечки 3 банани товщиною 4 мм, зніміть з них шкірку і викладіть банани зверху на згущене молоко.

Перелийте 150 мл вершків у чашу кухонного комбайна і збийте до отримання стійких піків, використовуючи насадку віночок, або за бажанням, можна скористатися ручним віночком, оскільки це займе більше часу. Після того, як вершки збиті, вийміть пиріг з форми та перекладіть його на тарілку. Готові збиті вершки нанесіть ложкою лише по центру пирога, а не по всій поверхні.

Зрештою, посипте зверху пирога тертим шоколадом масою 15 грамів або натертим на великій тертці шоколадом і подавайте до столу. Зберігайте його на добу в холодильнику, але виключно в одному екземплярі, оскільки банани можуть потемніти, а вершки потекти. Однак, ви, ймовірно, не захочете його зберігати на наступний день, оскільки це дуже смачний десерт. Тому, насолоджуйтесь свіжоспеченим банановим пирогом!

Читайте також: