Якщо хочете по-справжньому ефектного десерту до свята, забудьте про традиційний «Наполеон» — на горизонті з'явився заварний торт, який моментально став фаворитом серед ласунів.
Ніжні листкові коржі, насичений крем і мінімум суєти - звучить як мрія, так?
Інгредієнти:
Для основного тіста:
- вода — 180 мл
- вершкове масло (82,5%) - 75 г
- борошно - 110 г
- яйця - 4 шт.
- сіль - ¼ ч. л.
Для заварного крема:
- яйця - 2 шт.
- цукор - 150 г
- крохмаль - 50 г
- молоко - 600 мл
- вершкове масло - 180 г
- білий шоколад - 100 г
Як готувати
-
Готуємо тісто. У сотейнику нагріваємо воду з сіллю та вершковим маслом до повного розчинення олії.
-
Знімаємо з вогню, всипаємо борошно та заважаємо до однорідності. Повертаємо на плиту і підсушуємо тісто 1-2 хвилини - домагаємось легкої білої плівки на стінках.
-
Охолоджуємо до 50-60°C, по одному додаємо яйця, щоразу перемішуючи. Повинно вийти тягуче, трохи рідке тісто.
Популярні новини заразПоказати щеРосія готує новий тиск на Україну: експерт попереджає про найгірший сценарій найближчих місяців
Деніел Редкліфф вибухнув сміхом: жарт про Поттера, який нарешті пробив Гаррі… та його "таємне дитя"
"Я їй не вірю": Тарас Тополя напав на Тіну Кароль та розкритикував її пісні
"Рідкісна дичина": поляки знайшли унікальний пікап на базі "Волги" ГАЗ-21
-
Перекладаємо масу в мішок кондитерський. На пергаменті креслимо 6 кіл діаметром близько 20 см і акуратно заповнюємо їх тестом, створюючи сіточку всередині.
-
Випікаємо при 210°C протягом 7-10 хвилин - коржі повинні красиво піднятися і схопитися.
Заварний крем
-
Змішуємо яйця, цукор і крохмаль, вливаємо молоко і на повільному вогні, не перестаючи заважати, доводимо до загусання. Даємо заварній масі повністю охолонути.
-
Збиваємо вершкове масло до світлого, пухнастого стану і частинами вводимо остиглий крем - до однорідності.
-
На водяній бані розтоплюємо білий шоколад - він потрібен, щоб кожен корж не вбирав занадто багато крему.
Складання
-
На плоске блюдо - перший корж, на нього - трохи розтопленого шоколаду та шар крему. Повторюємо з рештою коржів.
Заварний торт, кадр з відео -
Верхній корж не покриваємо шоколадом – тільки крем. Боки торта теж змащуємо і посипаємо крихтою від обрізків, що залишилися.
-
Прикрашаємо на смак і відправляємо в холодильник мінімум на пару годин, щоб торт зібрав весь свій смак.
Цей заварний красень простий у приготуванні, а до смаку може затьмарити навіть класичного «Наполеона» (і все це без довгого просочення коржів). Ідеальний для сімейних свят, новорічного столу чи затишного чаювання у вихідний.
Читайте також:
Червона риба на Новий рік: простіше не буває. Рецепт домашньої слабосоленої форелі на добу.
