Коли за вікном мороз, а в будинку пахне апельсинами та шоколадом, саме час пекти щось, що одразу створює новорічний настрій.

Це журавлинне печиво з апельсиновою цедрою та шоколадною глазур'ю – саме такий рецепт. Воно хрумке, яскраве, а солодка журавлина ідеально гармонує з теплим ароматом апельсина.

Журавлинне печиво, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Борошно - 350 г
  • Вершкове масло (холодне) - 200 г
  • Цукор — 100 г
  • Крижана вода - 50 мл
  • Сушена журавлина - 80 г
  • Цедра 1 апельсина
  • Дрібка солі
  • Шоколад — 80 г

Приготування:

  1. Холодне вершкове масло наріжте або натріть на тертці, з'єднайте з борошном і перетворите на дрібну крихту.

  2. Додайте сіль, цукор, журавлину та апельсинову цедру, акуратно вмішайте воду, щоб вийшло м'яке тісто.

  3. Заберіть тісто в холодильник на годину - нехай відпочине.

    Популярні новини зараз

    Vodafone змінює правила гри: що чекає на абонентів у грудні

    Три руки та немовля: Олена-Крістіна Лебідь приголомшила фото з коханим і всі думають про поповнення в їх родині

    Не витрачайте марно: городники розкрили хитрість, яка подвоїть урожай у теплиці

    Заберуть городи: юристи пояснили, кого і коли це торкнеться першими

    Показати ще
  4. Сформуйте з тіста ковбаску, наріжте на порційні шматочки, викладіть пергамент і запікайте при 180°C близько 25 хвилин.

    Журавлинне печиво, кадр з відео

  5. Розтопіть шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі і щедро прикрасьте печиво.

Подайте теплим із чашкою какао чи ароматного чаю – і грудневі вечори заграють смаком свята.

Журавлинне печиво, кадр з відео

Читайте також:

Курячий рулет в аерогрилі: рецепт, який хочеться пробувати знову і знову.

Ця запіканка зникає зі столу за 10 хвилин: ніжна курка, соковиті овочі та бешамель, рецепт.