Намазки на хліб - це основа основ для будь-якого святкового столу, адже така закуска завжди користується попитом у гостей, які вже неабияк поїли, а пити напої продовжують.
Вашій увазі пропонуємо рецепт ситної та смачної намазки з насіння, гірчиці та зелені для бутербродів та канапе. Докладніше читайте у матеріалі нижче.
Для приготування намазки для бутербродів з насіння, гірчиці та зелені нам знадобиться:
Насіння соняшника (очищене) - 100 г Гірчиця - 15 гр Кріп свіжий - 5 г Петрушка свіжа – 5 г Сік лимона – 1 ст. ложка (неповна) Паприка мелена - 0,25 ч. ложка Сіль за смакомСпосіб приготування намазки для бутербродів із насіння, гірчиці та зелені:
Пропонована рецептом намазка з очищеного насіння соняшника є неповторною стравою, яку може приготувати кожен. Насіння може бути як сирим, так і смаженим, і це не позначиться на смакових якостях намазки, проте при використанні смаженого насіння буде досягнутий більший експресивний смак.
Спочатку необхідно перекласти насіння в каструлю і залити окропом, після чого поставити на вогонь і довести до кипіння. Далі насіння вариться ще 5 хвилин і залишаються на 10 хвилин у воді, що стоїть у каструлі. Після цього насіння потрібно дати стекти і перекласти їх у друшляк.
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку
Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Дрібно нарізані петрушку та кріп додаються в блендер, потім у склянку блендера насипаються насіння. Всі інгредієнти змішуються в блендері та занурюваним блендером пробиваються, посипаються меленою паприкою, сіллю, додається гірчиця та лимонний сік. В результаті виходить однорідна пастоподібна намазка, але якщо насіння подрібнюється погано, можна додати в процесі подрібнення холодну кип'ячену воду об'ємом близько 50 мл.
Готове намазування перекладається в піалу. Ця страва чудово підійде для приготування бутербродів, які можуть бути із чорного або білого хліба, а також для хрумких тостів. Намазка також відмінно поєднується з м'ясом, рибою чи ковбасними виробами.
Читайте також: