Сало, приготоване з використанням лушпиння цибулі, в процесі варіння і наполягання набуває приємного золотистого відтінку. А дубильні речовини, що містяться у верхніх шарах цибулі, роблять його м'яким, соковитим та пікантним.

Склад / Інгредієнти:

  • свиняче сало з прошарками м'яса 600 г;
  • цибуля (лушпиння) з 1 кг цибулі;
  • сіль 3 ст. ложки;
  • лавровий лист 10 штук;
  • часник 1 штука;
  • чорний перець – за смаком;
  • червоний перець – за смаком.

Отже, зібране заздалегідь лушпиння потрібно попередньо замочити в холодній воді на 3-5 хвилин, потім промити під краном і віджати.

Далі доводимо до кипіння (з розрахунку на 1,5 л води). Додаємо пару ложок солі та варимо протягом 5 хв.

важливо!

  • Для варіння краще використовувати металеву каструлю з товстим дном із темним внутрішнім покриттям. Світлий емальований посуд теж підійде, але його буде проблематично відмити від жовтого нальоту. Також годиться казан або великий сотейник.

Сало потрібно промити, почистити та порізати на шматочки по 200-300 грам.

Популярні новини зараз

До ТЦК бігти не потрібно, можете зробити це і в туалеті: українцям готують нововведення у мобілізації

Розлученням запахло? Настя Каменських розповіла про повернення до колишнього: "Я розбила серце..."

Відстрочка від мобілізації закінчиться цієї осені: ТЦК ошелешили українців

Доленосне рішення ЗСУ: якою тепер буде мобілізація для чоловіків 50+

Показати ще

Сало відправляємо до лушпиння. Вода має покривати сало (якщо це не так, то потрібно додати кип'яченої води). Доводимо до кипіння, після чого температуру потрібно знизити до середньої та варимо сало протягом 25 хвилин.

Далі знімаємо ємність з вогню і даємо охолонути. Головне, щоб сало було в рідині.

Поки сало "відпочиває" у каструлі, потрібно зробити "маринад".

Для цього через часниковий прес пропускаємо часник, додаємо до нього чорний та червоний перець, подрібнений лавровий лист.

Сало дістаємо з рідини та просушуємо кухонним або щільним паперовим рушником.

Добре втираємо в сало "маринад". Потім загортаємо його в харчову плівку та відправляємо на 12 годин у морозилку.

Через 12 годин сало можна нарізати скибочками та подавати на стіл.

Як правило, таке сало подають із різними гострими приправами: аджикою, гірчицею, хріном.

Читайте також:

Закуска, від якої неможливо відмовитись: рецепт маринованих курячих яєць. Є секрет

Ви будете в захваті: рецепт весняного салату з кульбаб, кукурудзи та овочів

Захочеться з'їсти одразу три штуки: рецепт соковитих свинячих відбивних з бананом та яблуком. Запікається в духовці