Українці вимовляють слово "пироги" з наголосом на останній мові, поляки – пирОги, з наголосом на другому. Головна відмінність, щоправда, полягає не в тому, як ми це слово вдаряємо, а в тому, що воно означає. Польські пирОги (pierogi) – це вареники. Ось тільки польські вареники досить великі за розміром.

Склад / Інгредієнти:

  • борошно 300 г;
  • олія вершкове 20 грам;
  • яйце 1 штука;
  • сіль 1/2 чайних ложки (+ начинку за смаком);
  • окріп 125 мл;
  • картопля 400 грам;
  • сир 200 г;
  • сметана 1 ст. ложка;
  • перець чорний мелений на смак.

Щоб приготувати тісто, потрібно з'єднати борошно та сіль. Далі в окріп додаємо вершкове масло, його потрібно розтопити і тонким струмком влити в борошно. Далі перемішуємо ложкою, потім додаємо збите яйце. Замішуємо еластичне та гладке тісто. Збираємо в кулю, накриваємо рушником і протягом 30 хвилин даємо йому полежати.

Для начинки потрібно відварити до готовності картоплю та злити воду. Додаємо сир, сметану та сіль та перець за смаком. Усі складники потрібно товкачем розімняти до однорідного стану.

важливо!

  • Щоб надати цим вареникам більшої виразності, можна додавати замість сиру бринзу та соєвий соус.

Розділіть далі тісто на дві частини і кожну розкотіть у пласт 0,4 мм завтовшки. Круглою формою 7,5-8 см наріжте на кухлі.

Популярні новини зараз

Кисло-солодкі баклажани, які підійдуть до будь-якої страви: рецепт пікантної закуски

Під час походу в магазин захопіть корвалол: головні продукти дозволять тільки "обрані"

3 важливі правила: без цього ваші дерева не дадуть урожай наступного року

Доленосне рішення ЗСУ: якою тепер буде мобілізація для чоловіків 50+

Показати ще

Розмір шматочків не повинен бути надто маленьким, польські вареники повинні бути приблизно в два рази більшими, ніж звикли робити ми.

Викладаємо на кожен кружок по десертній ложці начинки, краї змащуємо змоченим у воді пальцем, з'єднуємо краї і притискаємо зубцями вилки або кіскою.

Варити пироги потрібно в каструлі з киплячою, добре підсоленою водою 3-5 хвилин.

Подавати такі пирОги прийнято зі смаженою цибулею, шкварками, розтопленим маслом або сметаною. Ці топінги можна замінити і на складніші соуси або свіжу зелень.

Читайте також:

Ось це смакота: рецепт капусти, яка тушкується з салом і томатним соком

Тоненьке і ніжне: рецепт смачного сала в лушпиння цибулі. Такого ви не куштували

Весняний настрій: рецепт салату з крабових паличок, редиски та помідорів.