Українці вимовляють слово "пироги" з наголосом на останній мові, поляки – пирОги, з наголосом на другому. Головна відмінність, щоправда, полягає не в тому, як ми це слово вдаряємо, а в тому, що воно означає. Польські пирОги (pierogi) – це вареники. Ось тільки польські вареники досить великі за розміром.
Склад / Інгредієнти:
- борошно 300 г;
- олія вершкове 20 грам;
- яйце 1 штука;
- сіль 1/2 чайних ложки (+ начинку за смаком);
- окріп 125 мл;
- картопля 400 грам;
- сир 200 г;
- сметана 1 ст. ложка;
- перець чорний мелений на смак.
Щоб приготувати тісто, потрібно з'єднати борошно та сіль. Далі в окріп додаємо вершкове масло, його потрібно розтопити і тонким струмком влити в борошно. Далі перемішуємо ложкою, потім додаємо збите яйце. Замішуємо еластичне та гладке тісто. Збираємо в кулю, накриваємо рушником і протягом 30 хвилин даємо йому полежати.
Для начинки потрібно відварити до готовності картоплю та злити воду. Додаємо сир, сметану та сіль та перець за смаком. Усі складники потрібно товкачем розімняти до однорідного стану.
важливо!
- Щоб надати цим вареникам більшої виразності, можна додавати замість сиру бринзу та соєвий соус.
Розділіть далі тісто на дві частини і кожну розкотіть у пласт 0,4 мм завтовшки. Круглою формою 7,5-8 см наріжте на кухлі.
Nissan воскресив легенду: новий Xterra готується кинути виклик Ford Bronco
Майже 20 тисяч на дрова: українцям продовжили виплати: як отримати гроші і кому пощастить найбільше
"Гучно пішов": Суханов розкрив правду про своє скандальне звільнення з російського телебачення
Путін, Трамп, Сі Цзіньпін: список лідерів, яких відома науковиця "відправила" б з планети, останні слова
Розмір шматочків не повинен бути надто маленьким, польські вареники повинні бути приблизно в два рази більшими, ніж звикли робити ми.
Викладаємо на кожен кружок по десертній ложці начинки, краї змащуємо змоченим у воді пальцем, з'єднуємо краї і притискаємо зубцями вилки або кіскою.
Варити пироги потрібно в каструлі з киплячою, добре підсоленою водою 3-5 хвилин.
Подавати такі пирОги прийнято зі смаженою цибулею, шкварками, розтопленим маслом або сметаною. Ці топінги можна замінити і на складніші соуси або свіжу зелень.
Читайте також:
Ось це смакота: рецепт капусти, яка тушкується з салом і томатним соком
Тоненьке і ніжне: рецепт смачного сала в лушпиння цибулі. Такого ви не куштували
Весняний настрій: рецепт салату з крабових паличок, редиски та помідорів.