Продукти для тесту:
- кефір 1% — 250 мл;
- масло вершкове - 40 г + для змащування готових хачапурі;
- борошно - 350 г;
- сода - 0,5 ч. ложки;
- соль — 1 ч. ложка.
Продукти для начинки:
- сир сулугуні - 300 г;
- яйце - 1 шт.;
- молоко — 40 мл;
- зелень (кріп, петрушка або інша) - 10 г (кілька гілочок);
- цибуля зелена - кілька стрілок.
Для приготування тіста, в кефір кімнатної температури всипаємо соду, перемішуємо і залишаємо хвилин на 5. Далі з'єднуємо кефір у широкій мисці з борошном, що просіює (2 з гірками склянки ємністю 250 мл) і сіллю. На останньому етапі вливаємо розтоплене вершкове масло та замішуємо нелипке пластичне тісто – спочатку ложкою, а потім руками на столі. Залишаємо в пакеті на якийсь час, поки готуємо начинку.
Для начинки довільно потрібно натерти сир і додати до нього яйце, молоко та зелень із цибулею. Перемішуємо начинку.
Тісто ділимо на 12 шматочків, які підкочуємо в кульки та накриваємо плівкою.
Кулю тіста дістаємо з-під плівки і розкочуємо в пласт діаметром 14-15 см.
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Краї тіста з'єднуємо над начинкою та скріплюємо у шов (як пиріжок).
Куточки пиріжка відтягуємо та перекручуємо.
Злегка розпластуємо сформоване хачапурі долонею.
Партію хачапурі викладаємо швами донизу на суху сковороду. Печемо на середньому вогні 1 хвилину, потім закриваємо кришкою і випікаємо ще 2-3 хвилини.
Лопаткою перевертаємо на інший бік і печемо під кришкою 3-4 хвилини.
Хачапурі приготування викладаємо на блюдо для подачі і відразу змащуємо шматочком вершкового масла.
Читайте також:
Яка ж це смакота: рецепт закусочних млинців з крабовими паличками та сиром
Справжня спокуса: рецепт швидкої закуски на крекерах з крабових паличок, яєць та плавленого сиру
Її величність ніжність: рецепт соковитої буженини в розсолі. Такого ви ще не куштували