Продукти для тесту:

  • кефір 1% — 250 мл;
  • масло вершкове - 40 г + для змащування готових хачапурі;
  • борошно - 350 г;
  • сода - 0,5 ч. ложки;
  • соль — 1 ч. ложка.

Продукти для начинки:

  • сир сулугуні - 300 г;
  • яйце - 1 шт.;
  • молоко — 40 мл;
  • зелень (кріп, петрушка або інша) - 10 г (кілька гілочок);
  • цибуля зелена - кілька стрілок.

Для приготування тіста, в кефір кімнатної температури всипаємо соду, перемішуємо і залишаємо хвилин на 5. Далі з'єднуємо кефір у широкій мисці з борошном, що просіює (2 з гірками склянки ємністю 250 мл) і сіллю. На останньому етапі вливаємо розтоплене вершкове масло та замішуємо нелипке пластичне тісто – спочатку ложкою, а потім руками на столі. Залишаємо в пакеті на якийсь час, поки готуємо начинку.

Для начинки довільно потрібно натерти сир і додати до нього яйце, молоко та зелень із цибулею. Перемішуємо начинку.

Тісто ділимо на 12 шматочків, які підкочуємо в кульки та накриваємо плівкою.

Кулю тіста дістаємо з-під плівки і розкочуємо в пласт діаметром 14-15 см.

Популярні новини зараз

3 важливі правила: без цього ваші дерева не дадуть урожай наступного року

Готуватимете каструлями на кожне свято: рецепт морквяного салату з квасолею

Готуйте шапки та рукавички: погода здивує раптовим похолоданням

Жовтень вже підготував потужний удар: два знаки Зодіаку, на які чекають неймовірні труднощі

Показати ще
На серединку викладаємо порцію начинки (1 ст. ложку).

Краї тіста з'єднуємо над начинкою та скріплюємо у шов (як пиріжок).

Куточки пиріжка відтягуємо та перекручуємо.
Злегка розпластуємо сформоване хачапурі долонею.

Партію хачапурі викладаємо швами донизу на суху сковороду. Печемо на середньому вогні 1 хвилину, потім закриваємо кришкою і випікаємо ще 2-3 хвилини.

Лопаткою перевертаємо на інший бік і печемо під кришкою 3-4 хвилини.

Хачапурі приготування викладаємо на блюдо для подачі і відразу змащуємо шматочком вершкового масла.

Читайте також:

Яка ж це смакота: рецепт закусочних млинців з крабовими паличками та сиром

Справжня спокуса: рецепт швидкої закуски на крекерах з крабових паличок, яєць та плавленого сиру

Її величність ніжність: рецепт соковитої буженини в розсолі. Такого ви ще не куштували