Дуже часто господині просто виливають воду, в якій варилися овочі, а це дуже велике недогляд. Ще б пак, овочеві відвари містять у собі багато корисних речовин, які переходять у них з овочів. Буряковий відвар, наприклад, зберігає у собі фолієву кислоту, залізо, калій, магній, вітамін З, фосфор. Багато хто здивується, але навіть за відсутності м'яса, борщ на овочевому бульйоні з додаванням сироватки здивує не лише смаком, а й ситістю.
Для приготування борщу на сироватці необхідно підготувати низку інгредієнтів:
- картопля – 500 г;
- буряк – 350 г;
- капуста білокачанна – 330 г;
- морква – 200 г;
- цибуля ріпчаста - 100 г;
- томатна паста – 90 г;
- сироватка молочна – 400 мл;
- перець запашний горошком – 3 шт.;
- лавровий лист – 2 шт.;
- сіль за смаком;
- олія рослинна (для смаження) - 45 мл (3 ст. ложки);
- петрушка свіжа – 15 г;
- вода - 1,7 л
Отже, щоб приготувати ситний борщ на сироватці, всі овочі потрібно вимити і почистити. При цьому картоплю нарізаємо невеликими шматочками, буряки та моркву нарізаємо тонкою соломкою, а цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
Далі додаємо до цибулі моркву та буряк. Помішуючи, обсмажуємо овочі на середньому вогні приблизно 7 хвилин. Додаємо томатну пасту і 2-3 ополоники окропу з каструлі.
Вміст сковороди перемішуємо, накриваємо кришкою, зменшуємо нагрівання до мінімуму і гасимо приблизно 10 хвилин.
У каструлю з картоплею додаємо овочі зі сковороди, лавровий лист та запашний перець.
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку
До борщу вливаємо сироватку.
Додаємо капусту і солимо до смаку. Варимо борщ на мінімальному вогні приблизно 7-10 хвилин. Після цього вимикаємо вогонь і залишаємо борщ на сироватці постояти під кришкою близько 20 хвилин.
Петрушку промиваємо, дрібно рубаємо ножем і потроху додаємо в кожну порцію при подачі.
Читайте також:
Ідеально під чарочку: рецепт швидкої польської закуски з яйцем та хріном
Захочеться з'їсти кілька порцій: рецепт закуски, яка називається "Чоловіча". Це смакота
Ідеально до келиха пива: рецепт швидких картопляних паличок із сиром