Утопенці – мариновані шпикачки, традиційна закуска до пива чеської кухні. Назва цієї закуски походить від способу приготування, оскільки сардельки начебто "топлять" у маринаді.
Часник очистити, нарізати пластинками, гострий перець та мариновані огірки – тонкими кружальцями.
Сардельки очистити від оболонки, надрізати з одного боку. Також їх можна змастити всередині негострою гірчицею або хроном. Вкласти в кожен надріз кружечок огірка, гострого перцю та часнику. Нарізати цибулю кільцями, викласти на дно банки.
Приготувати маринад.
Маринад
- Вода — 0,5 л
- Цукор (за смаком) – 2 ч. л.
- Перець чорний (горошок) – 0,25 ч. л.
- Перець запашний - 3 шт
- Гвоздика - 3 шт
- Оцет (7%, за смаком) – 2 ст. л.
- Олія соняшникова - 1 ст. л.
- Сіль за смаком
Закип'ятити воду, додати винний оцет, перець горошком і запашний, гвоздику, лавр, сіль та цукор. Коли маринад закипить, влити 2 ст. рослинної олії, повністю розчинити сіль і цукор, вимкнути плиту, трохи остудити.
Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Викласти шпикачки в банку, перекладаючи їх шарами цибулі, викласти огірки, що залишилися, гострий перець і часник.
Залити теплим маринадом, закрити кришкою. Залишити до охолодження. Остиглу банку поставити в холодильник маринуватися. Оптимальний час маринування – 7-10 днів.
Через 7-10 днів ароматні утопенці по-чеськи готові.
Читайте також:
Смак молодості: рецепт соковитого шашлику, який колись продавався на кожному пляжі
Сезон шашликів відкрито: у лісах та парках почали вручати повістки любителям відпочинку на природі
Круче шашлику: рецепт ідеально соковитого м'яса в банці, яке готується в духовці