Кабачок – овоч з нейтральним, не яскраво вираженим смаком, тому легко пристосовується до будь-яких компонентів у різних стравах. Пропонуємо приготувати курячі серця з кабачками. Незважаючи на низьку вартість компонентів, страва прикрасить будь-який гарнір, стане найкращим його доповненням.
Для того, щоб приготувати рагу з курячими серцями та кабачками, потрібні такі продукти:
- курячі серця - 500 г;
- кабачки (молоді) - 380 г (2 шт.);
- помідори - 510 г (4 шт.);
- перець солодкий - 270 г (2 шт.);
- цибуля ріпчаста - 200 г (1 великий);
- морква - 150 г (1 шт.);
- олія рослинна - 30 мл (2 ст. ложки);
- чеснок — 5 г (1 зубчик);
- орегано сушений – 0,5 ч. ложка
- чебрець сушений - 0,5 ч. ложки;
- перець червоний гострий пластівці - щіпка (за смаком);
- сіль за смаком;
- Перець чорний мелений - за смаком.
Курячі серця краще використовувати охолоджені, так їх смак буде ніжнішим у готовій страві.
Цибулю очистіть, наріжте дрібними кубиками і відправте в сковороду з розігрітою олією. Обсмажте цибулю на середньому вогні 5-6 хвилин|мінути|, помішуючи лопаткою.
Моркву очистіть та наріжте тонкими брусочками або натріть на великій тертці. Додайте|добавляйте| до цибулі, перемішайте. Обсмажуйте на невеликому вогні, помішуючи, 8 хвилин|мінути|, до м'якості моркви.
Курячі серця промийте під проточною холодною водою. Обріжте зайвий жир та судини. Розріжте кожне серце на 2-3 частини. При виявленні згустків крові видаліть.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Викладіть нарізані потрошки до обсмаженої цибулі з морквою. Перемішайте.
Помідори промийте та обсушіть. За бажання зніміть шкірку (опустіть на пару хвилин в окріп, а потім на 30-60 секунд в холодну воду - так шкірка легко відійде). Наріжте помідори дрібними кубиками і додайте до решти інгредієнтів. Перемішайте. Обсмажте на великому вогні 3 хвилини, помішуючи.
Зменшіть вогонь до маленького і гасіть 10-15 хвилин. За цей час серця стануть майже м'якими. Крім того, курячі серця та помідори дадуть сік. Якщо хочете, щоб рідини в рагу було більше, накрийте кришкою сковороду.
Кабачки промийте, відріжте краї. Якщо у кабачків шкірка тверда, а насіння велике - видаліть. Наріжте кабачки кружальцями шириною 0,4-0,5 см (я використала спеціальну терку). Додайте до решти інгредієнтів, перемішайте.
Солодкі перці очистіть від насіння та плодоніжок, промийте та обсушіть. Наріжте м'якоть перців кубиками та відправте в сковороду. Перемішайте на середньому вогні та доведіть вміст до кипіння.
Часник очистіть, наріжте тонкими смужками і викладіть до решти інгредієнтів. Гасіть ще 3-4 хвилини.
Відключіть вогонь, накрийте кришкою сковороду і залиште на 5-10 хвилин.
Читайте також:
Їх захочеться їсти щодня: рецепт котлет із молодих кабачків та солодкого перцю
Ви шаленієте від цієї заготівлі на зиму: рецепт ікри з молодих кабачків та мівіни
Від них неможливо відірватися: рецепт рулетиків з лаваша з кабачками та сиром
Рецепт літньої насолоди: готуємо молоді кабачки з куркою та грибами у вершковому соусі