Інгредієнти для «Овочева ікра з плавленим сиром»:

  • Плавлений сир (ТМ Hochland) - 100 г
  • Цукіні (або молодий кабачок близько 400 гр) - 1 шт.
  • Морква (середня) - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста (середня) - 1 шт
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Помідор (стиглий, великий) - 1 шт
  • Томатная паста — 1 ст. л.
  • Перець чилі (пластівці) - за смаком
  • Оцет (70%) — 1 ч. л.
  • цукор — 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Часник – 2 зуб.
  • Олія — 4 ст. л.
  • Зелень — 1 пуч.
  • Кинза (суха) - 1 ст. л.

Овочі моїм, чистим. Моркву та цибулю ріжемо дрібними кубиками.

Для приготування беремо сковороду з високими бортами, казан чи сотейник. Як варіант можна готувати і в мультиварці. Обсмажуємо цибулю на олії до прозорості на середньому вогні, близько 2 хвилин.

Кладемо моркву, обсмажуємо, гасимо на середньому вогні близько 10 хвилин.

Беремо цукіні чи кабачок, якщо модою, то шкірку залишаємо. У зрілого знімаємо шкірку і видаляємо насіння, ріжемо дрібними кубиками.

Кладемо до овочів на сковороду, перемішуємо.

Популярні новини зараз

Грінки - це минуле століття: рецепт салату "Шпротик", який стане зіркою новорічного столу

Це мають зробити всі клієнти ПриватБанку до 1 грудня 2024 року: що потрібно встигнути

Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай

Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством

Показати ще

Перець чистим. Ріжемо кубиками перець та помідори, кладемо до овочів на сковороду, перемішуємо, гасимо 10 хвилин на середньому вогні. Я не закривала кришку, щоб не було зайвої рідини.

Додаємо сіль, цукор, перець чилі, оцет, томатну пасту, суху зелень кінзи. Суха зелень дає свій аромат, можете використовувати будь-яку, як варіант, прованські трави.

Все перемішуємо, гасимо на середньому вогні до готовності близько 20 хвилин.

Готову ікру знімаємо з плити, даємо трохи охолонути, додаємо порізаний плавлений сир, у мене вершковий ТМ Hochland.

Додаємо порізаний часник та зелень на ваш смак.

Пробиваємо ікру занурювальним блендером чи кухонним комбайном. Даємо ікрі повністю охолонути, вона стає щільнішою.