Приготуйте баклажани в медовому соусі та отримайте незвичайну закуску із звичайних та доступних продуктів.
- баклажан – 2 шт;
- мед рідкий – 2 ч. л.;
- сік лимона – 2-3 ч. л.;
- часник – 1-2 зубчики;
- сіль, перець чорний свіжомелений - за смаком;
- олія соняшникова рафінована для смаження баклажанів;
- зелень для подачі.
Баклажани та часник у першу чергу потрібно очистити від шкірки.
Нарізаємо баклажани вздовж (в ідеалі на 12 частин), солимо і залишаємо на 10-15 хвилин.Далі баклажани потрібно промокнути паперовими рушниками, видаливши зайву сіль та рідину.
Обсмажуємо баклажани на соняшниковій олії до рум'яності та м'якості на середньому вогні з двох боків.
Смажені баклажани складаємо на паперовий рушник для видалення зайвого жиру.
До рідкого меду додати лимонний сік, пропущений через прес часник, трохи солі і чорного свіжомеленого перцю, ретельно перемішати медовий соус, що вийшов.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Баклажани викласти на блюдо та полити їх приготованим медовим соусом, посипати подрібненою зеленню та залишити на 10-15 хвилин у прохолодному місці.
Подати дуже смачні ароматні баклажани в медовому соусі до столу. Така апетитна, кисло-солодка закуска готується досить просто, вона відмінно доповнить м'ясо, рибу та багато гарнірів.
Читайте також:
Рецепт найніжнішого паштету з баклажанів із сиром: його захочеться їсти ложками
А ви й не здогадувалися: як звичайні баклажани допомагають кинути палити
Облизуватимете тарілку: рецепт м'яса з солодким болгарським перцем і молодими баклажанами