Приготуйте баклажани в медовому соусі та отримайте незвичайну закуску із звичайних та доступних продуктів.

Для приготування баклажанів у медовому соусі знадобиться:
  • баклажан – 2 шт;
  • мед рідкий – 2 ч. л.;
  • сік лимона – 2-3 ч. л.;
  • часник – 1-2 зубчики;
  • сіль, перець чорний свіжомелений - за смаком;
  • олія соняшникова рафінована для смаження баклажанів;
  • зелень для подачі.

Баклажани та часник у першу чергу потрібно очистити від шкірки.

Нарізаємо баклажани вздовж (в ідеалі на 12 частин), солимо і залишаємо на 10-15 хвилин.Далі баклажани потрібно промокнути паперовими рушниками, видаливши зайву сіль та рідину.

Обсмажуємо баклажани на соняшниковій олії до рум'яності та м'якості на середньому вогні з двох боків.

Смажені баклажани складаємо на паперовий рушник для видалення зайвого жиру.

До рідкого меду додати лимонний сік, пропущений через прес часник, трохи солі і чорного свіжомеленого перцю, ретельно перемішати медовий соус, що вийшов.

Популярні новини зараз

Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців

Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Баклажани викласти на блюдо та полити їх приготованим медовим соусом, посипати подрібненою зеленню та залишити на 10-15 хвилин у прохолодному місці.

Подати дуже смачні ароматні баклажани в медовому соусі до столу. Така апетитна, кисло-солодка закуска готується досить просто, вона відмінно доповнить м'ясо, рибу та багато гарнірів.

Читайте також:

Рецепт найніжнішого паштету з баклажанів із сиром: його захочеться їсти ложками

А ви й не здогадувалися: як звичайні баклажани допомагають кинути палити

Облизуватимете тарілку: рецепт м'яса з солодким болгарським перцем і молодими баклажанами

Один лише запах зводить з розуму: рецепт молодих баклажанів з помідорами та сиром моцарелла в духовці