Соковиті та ароматні котлети з гречаної каші з додаванням обсмажених баклажанів та цибулі – справжня знахідка для любителів вегетаріанської їжі. Цій страві особливий шарм надають солодкий перець, часник і сушений базилік. А щоб котлети мали м'яку та ніжну текстуру, фарш для них подрібнюється за допомогою блендера.
Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом котлет із гречки та баклажанів читайте у нашому матеріалі.
Для приготування страви за рецептом котлет із гречки та баклажанів нам знадобиться:
Крупа гречана - 80 г Баклажан - 190 г Перець солодкий – 50 г Цибуля ріпчаста - 130 г Часник - 2 зубчики Яйце - 1 шт. Сухарі панірувальні - 50 г (4 ст. ложки) Соль - 1 ч. ложка Базилік сушений - 1 ч. ложка Олія - 60 мл (4 ст. ложки)Спосіб приготування страви за рецептом котлет з гречки та баклажанів:
1. Промийте гречану крупу і залийте водою (300 мл) у каструлі для котлет із гречки та баклажанів. Доведіть до кипіння. Потім додайте сіль (1/2 чайної ложки) та варіть на невеликому вогні протягом 15 хвилин до готовності. Відкиньте воду і дайте гречку охолонути до теплого стану.
2. Поки гречка вариться, очистіть і наріжте баклажани, цибулю, часник і солодкий перець для котлет з гречки та баклажанів. Баклажани наріжте кружальцями, цибуля - дрібними кубиками, перець - невеликими шматочками, часник дрібно подрібніть.
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
3. Розігрійте олію (2 столові ложки) в сковороді й обсмажте шматочки баклажана на середньому вогні до готовності, приблизно 5 хвилин. Викладіть баклажани на паперовий рушник, щоб вони вбрали зайву олію, яка не потрібна для котлет з гречки й баклажанів.
4. У цю ж сковороду додайте дрібно нарізану цибулю й обсмажте її на середньому вогні до м'якості приблизно 3-5 хвилин.
5. У мисці з'єднайте охолоджену гречану кашу, обсмажені баклажани, цибулю, солодкий перець і часник. Використовуйте занурювальний блендер, щоб подрібнити все до однорідної маси для котлет із гречки та баклажанів.
6. Додайте в отриману гречано-овочеву масу яйце, сухарі, сіль (1/2 чайної ложки) та базилік. Добре перемішайте всі інгредієнти та дайте суміші настоятися протягом 5-10 хвилин.
7. Злегка зволожте руки та сформуйте з отриманої маси невеликі котлети з гречки та баклажанів.
8. У сковороді розігрійте рослинне масло, що залишилося (2 столові ложки) і викладете котлети на середній вогонь. Смажте їх з одного боку 3-5 хвилин, потім переверніть і смажте з іншого боку ще 3 хвилини.
9. Котлети із гречки з баклажанами готові. Із зазначених інгредієнтів вийде близько 11 котлет.
Тепер у вас є рум'яні та ароматні котлети з гречаної каші з додаванням обсмажених баклажанів та цибулі. Вони ідеально поєднуються зі свіжими овочами або можуть бути сервіровані як основна страва. Смачного!
Читайте також:
Ви не заспокоїтеся, поки не з'їсте всю банку: рецепт варення з кавунових скоринок по-грузинськи
Взимку ви насолоджуватиметеся цією консервацією: рецепт ікри зі стручкової квасолі та помідорів
Ви зрозумієте, що це краще аджики та кетчупу: рецепт ніжного джему з перцю та яблук