Мало хто замислюється про таке, але кабачки за своєю природою нейтральні за смаком, тому вони дуже добре поєднуються з різними ягодами та фруктами, вбираючи їх смакові відтінки.
Щоб приготувати мариновані кабачки з вишнею, потрібно підготувати такі продукти:
- кабачки 800 г;
- вишня 300 г;
- цукор 250 г;
- вода 600 мл.
важливо!
- Якщо вишня надто кисла – можна збільшити кількість цукру.
Кабачок потрібно вимити і просушити, після чого обрізаємо кінці з обох боків. Кабачки очищаємо від шкірки та нарізаємо кабачок невеликими кубиками. Вага підготовлених кабачків має становити - 600 г.
Вишню вимиваємо, перебираємо. Якщо є зіпсовані ягоди, видаляємо їх.
Усі проблеми вирішаться до початку 2025 року: з якими знаками Зодіаку 2024 попрощається успіхом
Грінки - це минуле століття: рецепт салату "Шпротик", який стане зіркою новорічного столу
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
У підготовлені баночки щільно укладаємо кубики кабачка і вишню, а зверху заливаємо окропом до самих країв. Прикриваємо баночки простерилізованими кришками, потім накриваємо чистим рушником та залишаємо на 15 хвилин.
Потім зливаємо всю рідину зі банок назад у каструлю - найзручніше скористатися пластиковою кришкою з дірочками.
Відразу ж закочуємо або закриваємо банки гвинтовими кришками. Швидко перевертаємо баночки вгору дном.
Укутуємо банки ковдрою або пледом. У такому положенні даємо кабачкам з вишнею повністю охолонути.
Потім переносимо у підвал чи льох на зберігання.
Читайте також:
Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму
Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму
Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму
Захочеться облизати тарілку: рецепт салату з баклажанами, куркою та болгарським перцем