Мало хто замислюється про таке, але кабачки за своєю природою нейтральні за смаком, тому вони дуже добре поєднуються з різними ягодами та фруктами, вбираючи їх смакові відтінки.

Щоб приготувати мариновані кабачки з вишнею, потрібно підготувати такі продукти:

  • кабачки 800 г;
  • вишня 300 г;
  • цукор 250 г;
  • вода 600 мл.

важливо!

  • Якщо вишня надто кисла – можна збільшити кількість цукру.

Кабачок потрібно вимити і просушити, після чого обрізаємо кінці з обох боків. Кабачки очищаємо від шкірки та нарізаємо кабачок невеликими кубиками. Вага підготовлених кабачків має становити - 600 г.

Вишню вимиваємо, перебираємо. Якщо є зіпсовані ягоди, видаляємо їх.

Популярні новини зараз

Ось це монстр: у Польщі зловили найбільшого сома у світі

Євген Клопотенко більше не холостяк: шеф-кухар показав романтичне фото з коханою

Ви переплачуєте за авто: 5 секретних трюків для економіїї на покупці, які продавці ніколи не розкажуть

ЄС "закриває двері" для українців? Тимчасовий захист завершується, що чекає на мільйони біженців

Показати ще
Банки для заготівлі ретельно миємо з харчовою содою, після чого добре промиємо під теплою проточною водою. Стерилізуйте банку та кришку зручним способом – над парою, у духовці чи мікрохвильовій печі.
Простерилізовані банки ставимо нагору дном на чистий рушник, щоб стекли зайві краплі води. Кришки можна також обсушити на рушнику.

У підготовлені баночки щільно укладаємо кубики кабачка і вишню, а зверху заливаємо окропом до самих країв. Прикриваємо баночки простерилізованими кришками, потім накриваємо чистим рушником та залишаємо на 15 хвилин.

Потім зливаємо всю рідину зі банок назад у каструлю - найзручніше скористатися пластиковою кришкою з дірочками.

Додаємо в рідину цукровий пісок та ставимо каструлю на вогонь. Доводимо до кипіння та варимо 1 хвилину. Після цього заливаємо банки з кабачками та вишнею киплячою рідиною майже до краю.

Відразу ж закочуємо або закриваємо банки гвинтовими кришками. Швидко перевертаємо баночки вгору дном.

Укутуємо банки ковдрою або пледом. У такому положенні даємо кабачкам з вишнею повністю охолонути.

Потім переносимо у підвал чи льох на зберігання.

Читайте також:

Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму

Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму

Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму

Захочеться облизати тарілку: рецепт салату з баклажанами, куркою та болгарським перцем