Кабачки 1 кг
Великий лимон 1 штука
М'ята 3-5 гілочок
Цукор 600-800 г
Кабачок і лимон помиємо, м'яту сполоснемо в проточній воді. Баночки та кришки помиємо ретельно із содою. Знімемо шкірку з кабачка, видалимо насіннєвий відділ.
Наріжте кабачки та лимон невеликими шматочками. Видаліть із лимона кісточки. Порубайте м'яту.
Кабачки краще брати молоді. Чистити їх та цитрус не потрібно.
З'єднайте все у каструлі, всипте цукор. Перемішайте та залиште на півгодини.
Варіть на невеликому вогні приблизно 1:00. Потім подрібніть блендер і готуйте ще 30-40 хвилин.
Розкладіть варення з кабачків з лимоном зі стерилізованих банків. Закатайте, переверніть, укутайте та остудіть. Зберігайте у прохолоді.
Читайте також:
Вдихаємо глибоко, розслабляємось і просимо добавку: рецепт маринованих кабачків з медом та часником
У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром
Популярні новини зараз
Показати ще
Валіза, троє дітей і нуль тиші: Джамала показала, яким насправді буває “відпочинок” мам
Бензин не рвонe: у НБУ розповіли, чого чекати водіям на АЗС до кінця року
Надія Матвєєва й тема, про яку вона не скаже ані слова: що приховує зірка СТБ
"Вона змінила мою долю": Іво Бобул розповів, як Софія Ротару на пару з Кобзоном втрутилась в його життя
Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками