Кабачки 1 кг
Великий лимон 1 штука
М'ята 3-5 гілочок
Цукор 600-800 г
Кабачок і лимон помиємо, м'яту сполоснемо в проточній воді. Баночки та кришки помиємо ретельно із содою. Знімемо шкірку з кабачка, видалимо насіннєвий відділ.
Наріжте кабачки та лимон невеликими шматочками. Видаліть із лимона кісточки. Порубайте м'яту.
Кабачки краще брати молоді. Чистити їх та цитрус не потрібно.
З'єднайте все у каструлі, всипте цукор. Перемішайте та залиште на півгодини.
Варіть на невеликому вогні приблизно 1:00. Потім подрібніть блендер і готуйте ще 30-40 хвилин.
Розкладіть варення з кабачків з лимоном зі стерилізованих банків. Закатайте, переверніть, укутайте та остудіть. Зберігайте у прохолоді.
Читайте також:
Вдихаємо глибоко, розслабляємось і просимо добавку: рецепт маринованих кабачків з медом та часником
У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром
Популярні новини зараз
Показати ще
Софія Ротару знайшлася на Великдень та передала важливу заяву 20 квітня
Доплата до пенсії "на каву": хто з українців може розраховувати у 2025 році на 150 гривень
Повалився разом із режимом: путініст Михайло Боярський потрапив до лікарні після падіння зі сцени
Петрушка, як таємний союзник городника: з якими овочами вона "дружить" найкраще
Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками