Часто буває, що у хлібниці залишається черствий хліб. Якщо ви не годуєте голубів і у вас немає курей, то діти його нема куди. Рецепт сирно-хлібної запіканки з сиром та помідорами позбавить вас цієї проблеми.
Отже, щоб приготувати сирно-хлібну запіканку з сиром та помідорами, знадобиться такий набір продуктів:
- черствий хліб – 250 г;
- молоко - 500 мл;
- сир - 250 г;
- яйце – 2 штуки;
- помідори чері – 6 штук;
- сир - 200 г + ще трохи для посипання;
- петрушка до смаку;
- кріп за смаком;
- сіль за смаком.
Хліб розламати або розрізати на невеликі шматочки і замочити в трохи підігрітому молоці. Коли він стане м'яким, додати туди і сир і подрібнити все блендером в однорідну масу. Добре посолити.
Сир натерти на великій тертці. Додати до хлібно-сирної сиру, яйця, зелень, все перемішати. Викласти у форму, застелену пергаментним папером, зверху покласти половинки помідорів чері (обережно, щоб не потонули зовсім). Залишки сиру натерти на дрібній тертці і посипати зверху.
Запікати у розігрітій духовці при 180 градусах близько 40-50 хвилин.
Готову запіканку вийняти, перед подачею дати трохи охолонути (якщо різати відразу, вона буде занадто м'яка).
Читайте також:
Його називають "м'ясо-хліб": старовинний єврейський рецепт, який обов'язково потрібно спробувати
У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром
Хотів піцу. А я - баклажани по-королівськи: рецепт теплого хрусткого салату з гостринкою на вечерю
Більше не видаватимуть готівку на відділеннях "Нової пошти": що змінилося з 1 квітня 2025 року
Як Ксенія Мішина отримала штраф за навігатор і чому поліцейські її так розгнівали
Морква здорожчала втричі: чому зниження цін не врятує українських фермерів і що чекатиме надалі
Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками
Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками