Насамперед потрібно відварити до готовності в підсоленій воді картопля. Після цього картопляний відвар не виливаємо – його необхідно остудити.
Цибулю ріжемо дрібними кубиками і обсмажуємо до золотистості на розігрітій сковороді з олією. Солимо і перчимо.
Картопляний відвар зливаємо в окрему миску.
З'єднуємо разом варену картоплю і смажену цибулю.
Розминаємо.
Отримуємо відмінну начинку. Дуже люблю пюре із цибулею.
У борошно додаємо олію (2-3 ст. ложки) і картопляний відвар (трохи остигнув).
Даємо тесту кілька хвилин відпочити.
Гороскоп на завтра, 15 червня: злиття Уран-Марс готує пекельні вихідні - знаки Зодіаку в небезпеці
Збираєтесь до Польщі? Ось за що можна отримати штраф на кордоні у 2025 році
Чому кабачки тануть на очах і як це зупинити: рятуємо врожай від гнилі
Чому українські жінки масово отримують повістки до ТЦК і чого боятися не варто? Пояснює адвокат
Ділимо тісто на три частини. Одну частину тесту розгортаємо в дуже тонкий пласт.
Відступивши від краю пласта 2 див, викладаємо по колу начинку як ковбаски, залишивши одному місці невеликий розрив (проміжок).
У центр пласта тіста наливаємо трохи олії (1-2 ст. ложки) і добре розтираємо його по поверхні тіста.
Починаючи з одного краю начинки та підтягуючи тісто, загортаємо тісто з начинкою в рулет: підняли, підтягнули, загорнули. Тісто стає все тоншим і тоншим.
Вийде довга "ковбаса". Нарізаємо її невеликими рулетиками-пиріжками.
Включаємо духовку для розігріву до 200 градусів.
Обвалюємо пиріжки в олії на робочій поверхні.
Викладаємо пиріжки на лист.
Випікаємо в розігрітій духовці за температури 200 градусів хвилин 15-20.
Тесту та начинки вистачає на три повні аркуші з пиріжками. Поки перший відправляємо в розігріту духовку, готуємо решту.
Пиріжки виходять листкові, довгий час (якщо залишаються) хрусткі!
Читайте також:
Закидатимете в рот один за одним: рецепт швидких пиріжків з картоплею з лаваша
Цей аромат заповнить усю квартиру: рецепт відкритих пиріжків з м'ясом
Ви їстимете відразу по 5 штук поспіль: рецепт пиріжків з картопляного дріжджового тіста. Це щось