Для тесту: Картопляний відвар – 300 мл Олія рафінована - 2-3 ст. ложки Борошно пшеничне – 600 г * Для начинки: Картопля – 1 кг Цибуля ріпчаста - 2-3 шт. Сіль – 1 щіпка Перець чорний мелений – 1/2 ч. ложки Олія рослинна рафінована – для смаження цибулі та змащування тіста

Насамперед потрібно відварити до готовності в підсоленій воді картопля. Після цього картопляний відвар не виливаємо – його необхідно остудити.

Цибулю ріжемо дрібними кубиками і обсмажуємо до золотистості на розігрітій сковороді з олією. Солимо і перчимо.

Картопляний відвар зливаємо в окрему миску.
З'єднуємо разом варену картоплю і смажену цибулю.

Розминаємо.
Отримуємо відмінну начинку. Дуже люблю пюре із цибулею.

У борошно додаємо олію (2-3 ст. ложки) і картопляний відвар (трохи остигнув).

Кілька хвилин вимішуємо та отримуємо м'яке, еластичне тісто.

Даємо тесту кілька хвилин відпочити.

Популярні новини зараз

Гороскоп на завтра, 15 червня: злиття Уран-Марс готує пекельні вихідні - знаки Зодіаку в небезпеці

Збираєтесь до Польщі? Ось за що можна отримати штраф на кордоні у 2025 році

Чому кабачки тануть на очах і як це зупинити: рятуємо врожай від гнилі

Чому українські жінки масово отримують повістки до ТЦК і чого боятися не варто? Пояснює адвокат

Показати ще

Ділимо тісто на три частини. Одну частину тесту розгортаємо в дуже тонкий пласт.

Відступивши від краю пласта 2 див, викладаємо по колу начинку як ковбаски, залишивши одному місці невеликий розрив (проміжок).
У центр пласта тіста наливаємо трохи олії (1-2 ст. ложки) і добре розтираємо його по поверхні тіста.

Починаючи з одного краю начинки та підтягуючи тісто, загортаємо тісто з начинкою в рулет: підняли, підтягнули, загорнули. Тісто стає все тоншим і тоншим.

Робимо розріз від центру до краю тіста із проміжком без начинки. Продовжуємо згортати рулет, наближаючись до центру.

Вийде довга "ковбаса". Нарізаємо її невеликими рулетиками-пиріжками.
Включаємо духовку для розігріву до 200 градусів.

Обвалюємо пиріжки в олії на робочій поверхні.

Викладаємо пиріжки на лист.
Випікаємо в розігрітій духовці за температури 200 градусів хвилин 15-20.

Тесту та начинки вистачає на три повні аркуші з пиріжками. Поки перший відправляємо в розігріту духовку, готуємо решту.
Пиріжки виходять листкові, довгий час (якщо залишаються) хрусткі!

Читайте також:

Закидатимете в рот один за одним: рецепт швидких пиріжків з картоплею з лаваша

Цей аромат заповнить усю квартиру: рецепт відкритих пиріжків з м'ясом

Ви не заспокоїтеся, поки тазик не буде порожнім: рецепт "ледачих" пиріжків з яблуками, які робляться з хліба

Ви їстимете відразу по 5 штук поспіль: рецепт пиріжків з картопляного дріжджового тіста. Це щось