Карась - солодка та ніжна річкова риба. Її можна купити в магазині чи на ринку або навіть зловити самому.
З карасів готують юшку, їх маринують, смажать, запікають у духовці чи мангалі, роблять консерви. Hyser пропонує до вашої уваги ще один рецепт приготування цієї риби. Котлети з карасів готуються нескладно, із цілком доступних інгредієнтів, а виходять соковитими, ніжними та дуже смачними.
- карасі свіжі – 1 кг;
- цибуля - 1 штука - 80 г.;
- яйце – 1 шт.;
- білий хліб - 5 скибочок = 125 р;
- молоко - 4 ст.л.;
- пшеничне борошно – 2 ст.л.;
- рослинна олія – 2 ст.л.;
- сіль, чорний мелений перець – за смаком;
Рибу для котлет намагайтеся вибирати свіжу. При обробці занадто сильно не тисніть на черевце, щоб не пошкодити жовч (якщо пошкодите жовч - котлетки будуть гірчити).
Карасей очистіть від луски, видаліть нутрощі та зябра. Відріжте від кожної рибки голову, хвіст та плавці – з них можна зварити юшку. Ретельно промийте карасів, видаліть усі кісточки.
важливо!
- Закип'ятіть воду, покладіть тушку карася в окріп (риба має бути повністю у воді) приблизно на 3-4 хвилини. Потім дістаньте карася з окропу і дайте охолонути. Покладіть наступну рибку в окріп на 3-4 хвилини, потім дістаньте з води. Таким чином зробите з усіма рибинами. Завдяки викладанню риби в окріп, м'ясо буде легко відокремлюватися від кісток.
З цибулі зніміть лушпиння. Наріжте рибу та цибулю на шматочки.
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Замочіть хліб у молоці, щоб він став м'яким.
Змішайте шматочки карася, цибулю, яйце та хліб у чаші блендера та подрібніть у однорідний фарш. Посоліть і поперчіть до смаку.
Сформуйте котлети, надавши їм бажану форму та розмір, потім обваляйте у борошні. Розігрійте масло на сковороді і обсмажте котлети на повільному вогні з двох боків до золотистої скоринки (приблизно по 4-5 хвилин з кожного боку). Сковороду кришкою в процесі обсмажування не потрібно накривати.
Котлети середнього розміру будуть готові приблизно за 20 хвилин.
Котлети з карасів виходять усередині білими та ніжними, здогадатися, що вони з риби складно.
М'які, ніжні та соковиті котлети з карася подавайте до картопляного пюре, рису, гречки. Такі рибні котлетки смачні як у гарячому, так і холодному вигляді.
Читайте також:
Ловитиметься короп, сом і карась: розкрито секрет хорошого клювання. Така рибалка запам'ятається
Всі карасі в озері будуть вашими: рибалка поділився секретом підгодовування
Їх розмітають відразу двома вилками: рецепт соковитих котлет із фаршу, цвітної капусти та сиру
І навіть на трьох штуках ви не зупинитесь: рецепт ніжних картопляних котлет із сиром