Гарбузово-апельсиновий сік – це оригінальний напій, який узимку подарує кожному гарний настрій завдяки своєму яскравому кольору, солодко-кислому смаку, легкому аромату цитрусових. Він легкий у приготуванні, містить прості та доступні інгредієнти, але виходить настільки смачним, що сподобається і дітям, і дорослим.

Щоб приготувати гарбузово-апельсиновий сік, потрібні такі продукти:

  • гарбуз 1 кг (вага в очищеному вигляді);
  • апельсини 2 шт.;
  • цукор 100-150 г;
  • лимонна кислота 1 ч. ложка.

Наріжте гарбуз на невеликі шматочки. Викладіть у каструлю.

Влийте стільки води, щоб покрити гарбуз.
Варіть близько півгодини після закипання, поки шматочки не стануть повністю м'якими.
Занурювальним блендером пюруйте масу. При цьому воду, що залишилася в каструлі, не виливайте.
Видавіть їхній апельсиновий сік. Додайте його, цукор та лимонну кислоту до гарбуза.
Знову доведіть до кипіння та проваріть 5 хвилин.
Якщо сік дуже густий, влийте ще трохи води.

Розлийте по стерилізованих банках і закатайте. Після остигання зберігайте у прохолоді.

Ось деякі корисні якості гарбуза:

  • м'якоть багата білками, мінеральними речовинами, пектинами та клітковиною. Також у ній є вітаміни РР, В1 та В2, С. Є сорти гарбуза, в яких кератину міститься більше, ніж у моркві;
  • покращує зір, оскільки до складу овочів входить вітамін А, що позитивно впливає на очі;
  • допомагає травній системі. М'якуш гарбуза сприяє засвоєнню їжі, допомагає знизити вагу;
  • покращує обмін речовин;
  • має сечогінну дію. Великий вміст води (90%) та солей у гарбузі зменшує ризик утворення каменів у нирках та сечовому міхурі;
  • зміцнює нервову систему;
  • допомагає при безсонні;
  • допомагає при виведенні глистів;
  • містить велику кількість цинку, що захищає від жовтяниці, хвороби Боткіна, ракових утворень.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг

"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Показати ще

Вони не гнитимуть і гірчать: як правильно висушити гарбузове насіння, щоб вони не псувалися

Для серця і не тільки: чим корисне насіння гарбуза для вашого організму

Обмотати і покласти в темряву: як правильно зберігати гарбуз, щоб він був свіжий всю зиму

Захочеться з'їсти всю каструлю: рецепт гарбузового супу з куркою, цвітною капустою та сиром