Гарбузово-апельсиновий сік – це оригінальний напій, який узимку подарує кожному гарний настрій завдяки своєму яскравому кольору, солодко-кислому смаку, легкому аромату цитрусових. Він легкий у приготуванні, містить прості та доступні інгредієнти, але виходить настільки смачним, що сподобається і дітям, і дорослим.
Щоб приготувати гарбузово-апельсиновий сік, потрібні такі продукти:
- гарбуз 1 кг (вага в очищеному вигляді);
- апельсини 2 шт.;
- цукор 100-150 г;
- лимонна кислота 1 ч. ложка.
Наріжте гарбуз на невеликі шматочки. Викладіть у каструлю.
Розлийте по стерилізованих банках і закатайте. Після остигання зберігайте у прохолоді.
Ось деякі корисні якості гарбуза:
- м'якоть багата білками, мінеральними речовинами, пектинами та клітковиною. Також у ній є вітаміни РР, В1 та В2, С. Є сорти гарбуза, в яких кератину міститься більше, ніж у моркві;
- покращує зір, оскільки до складу овочів входить вітамін А, що позитивно впливає на очі;
- допомагає травній системі. М'якуш гарбуза сприяє засвоєнню їжі, допомагає знизити вагу;
- покращує обмін речовин;
- має сечогінну дію. Великий вміст води (90%) та солей у гарбузі зменшує ризик утворення каменів у нирках та сечовому міхурі;
- зміцнює нервову систему;
- допомагає при безсонні;
- допомагає при виведенні глистів;
- містить велику кількість цинку, що захищає від жовтяниці, хвороби Боткіна, ракових утворень.
Читайте також:
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Вони не гнитимуть і гірчать: як правильно висушити гарбузове насіння, щоб вони не псувалися
Для серця і не тільки: чим корисне насіння гарбуза для вашого організму
Обмотати і покласти в темряву: як правильно зберігати гарбуз, щоб він був свіжий всю зиму
Захочеться з'їсти всю каструлю: рецепт гарбузового супу з куркою, цвітною капустою та сиром