Незважаючи на великий вибір напівфабрикатів в супермаркетах України, знайти серед них вареники, схожі на домашні, неможливо. Адже тільки вдома можна зробити еластичне тонке тісто, соковиту начинку з натуральних продуктів і отримати блюдо, яким із задоволенням поласують дорослі і діти.

Крім того, практично у кожної господині є свій рецепт приготування тіста для вареників. Відмінності в них невеликі, на перший погляд, так як частіше всього продукти для цього використовуються стандартні – борошно, сіль, яйце і рідина. Однак, замінивши під час приготування той чи інший продукт, можна отримати в результаті абсолютно іншу основу для вареників.

Hyser пропонує навчитись готувати для вареників картопляне тісто.

Для нього знадобляться такі продукти:

  • картопля, (зварена в мундирі та очищена) - 4-5 шт.;
  • яйця – 1 шт.;
  • борошно - 250-300 г;
  • сіль за смаком.

Картоплю пропускаємо через м'ясорубку, змішуємо з яйцем, борошном, сіллю та замішуємо тісто, яке має відставати від рук. Накриємо його і дамо трохи постояти.

Тепер можна приступати до начинки:

Популярні новини зараз

Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Показати ще
  • печінка куряча - 500 г;
  • цибуля - 1 шт. невеликого розміру;
  • масло вершкове - 60 г;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком.

Для начинки печінку очистимо від плівок, обсмажити на олії з рубаною цибулею, посолити і поперчити. Пропустимо печінку через м'ясорубку.

Далі стіл злегка присипаємо борошном і викладаємо на нього тісто. Розкатуємо тісто в досить тонкий пласт 3 мм і вирізаємо з нього однакові круглі заготовки. На кружечки викладаємо начинку та намагаємося якомога щільніше защипнути краї.

Ставимо на вогонь каструлю з водою і доводимо воду до кипіння. Коли она закипить, додаємо дрібку солі й обережно опускаємо вареники. Після того, як вареники спливуть, варимо їх ще 3-4 хвилини і дістаємо з води.

Відкидаємо вареники на друшляк.

Заправляємо картопляні вареники цибулею, обсмаженою на олії, посипаємо зеленню та перцем.

Для заправки необхідно:

  • масло вершкове - 100 г;
  • цибуля - 1 шт.;
  • зелень рубана - 1 ст. ложка;
  • чорний свіжомелений перець за смаком.

Читайте також:

Навіть одного тазика вам буде мало: старовинний рецепт найсмачніших вареників по-гуцульськи

Такі ласощі готували за старих часів: рецепт апетитних гарбузових вареників з сиром і пшоном

Це райська насолода: рецепт ніжних лінивих вареників з сиром та вишнею

Тоненьке тісто та соковита начинка: рецепт вареників з вишнею "Як у бабусі"

Вони самі так і просяться до рота: рецепт справжніх гуцульських вареників з незвичайною начинкою