Про це мало хто знає, але за вмістом фосфору гриби печериці прирівнюються до морепродуктів. Саме цей елемент зміцнює кістки, перешкоджає руйнуванню зубної емалі, стабілізує гормональний стан, а ось вітаміни групи B і дуже необхідний жіночому організму ретинол підтримують красу шкіри, волосся та нігтів, попереджаючи передчасне старіння.
Hyser пропонує навчитися готувати дієтичний салат з печерицями та фетою "Насолода по-іспанськи".
Як відомо, обід в Іспанії починається саме із салату. При цьому всі салати іспанської кухні яскраві, соковиті та насичені. "Іспанська" салат або як його називають, салат з печерицями та фетою, можна з повною впевненістю віднести до дієтичної страви. Ще б пак, він не жирний, дуже легкий і оригінальний за своїм складом. До того ж готується салат "Іспанська" швидко та просто. Незвичайно в цьому салаті те, що печериці маринуються в розсолі з-під оливок, і завдяки цьому гриби набувають дуже незвичайного смаку. Рецепт цього салату відмінно підійде для тих, хто дбає про свою фігуру.
Продукти:
- печериці – 70-90 г (3-4 шт.);
- бринза або фета – 70-90 г;
- оливки – 15 шт.;
- рукола - 0,5 пучка;
- олія оливкова - 1-1,5 ст. ложки;
- перець чорний мелений - 2-3 щіпки
Важливо!
- Здоровим людям можна їсти печериці у сирому вигляді. Однак перед вживанням сирих печериць їх рекомендується спочатку ретельно промити, після чого збризкати лимонним соком або бальзамічним оцтом.
Отже, свіжі печериці потрібно помити, дати стекти воді, очистити (зняти з капелюшків верхній шар) і нарізати тонкими пластинками.
Вигадав суїцид, бо було нудно: українець вирішив оригінально запросити поліцію на чай
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Далі перекладаємо гриби в миску і заливаємо їх "розсолом" з банки з оливками на 15-20 хвилин.
Оливки нарізати кружальцями.
Руколу вимити. Видалити стебла.
На тарілку викласти руків'я. Зверху розкласти бринзу. На бринзу викласти оливки і викласти трохи промариновані печериці.
Поставити салат у холодильник приблизно на 3 години, а потім подавати.
Читайте також:
Продовжуємо святкувати без шкоди: п'ять рецептів смачних та простих салатів без майонезу
Результати стануть вам несподіваними: що буде з тілом, якщо щодня вживати свіжий салат
Його з'їдають до останньої крихти: рецепт французького картопляного салату з цибулею та гірчицею
Порадуйте своїх рідних: прості рецепти смачного салату з тунцем
Океан смаку: вишукані салати з крабовими паличками, які варто спробувати