Зима - це час, коли хочеться чогось теплого та ситного. Свинячі реберця з чорносливом у томатному соусі - це ідеальна страва для холодного вечора. Ніжне м'ясо, ароматні сухофрукти та насичений томатний соус – це поєднання, яке нікого не залишить байдужим.
Детальніше про приготування соковитих свинячих реберець у томатному соусі з чорносливом читайте в нашому матеріалі.
Для приготування соковитих свинячих реберець у томатному соусі з чорносливом нам знадобиться:
- Свинячі реберця - 500 г
- Чорнослив - 100 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Томатний сік – 200 мл
- Мед - 1 ст. ложка
- Рослинна олія – 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Спеції – за смаком
Спосіб приготування соковитих свинячих реберець у томатному соусі з чорносливом:
- Чорнослив залийте гарячою водою і залиште на 5-10 хвилин для приготування соковитих свинячих реберець у томатному соусі з чорносливом.
- У сковороді розігрійте олію і обсмажте реберця на великому вогні з усіх боків до золотистої скоринки. Перекладіть реберця в посуд для гасіння.
- Цибулю очистіть і наріжте кубиками. Обсмажте цибулю на середньому вогні в тій же сковороді, де смажилися реберця, до м'якості.
- Злийте воду з чорносливу, промийте його та наріжте смужками.
- Додайте цибулю та чорнослив до ребер.
- Змішайте томатний сік з медом для приготування соковитих свинячих реберець у томатному соусі з чорносливом.
- Якщо у вас немає домашнього томатного соку, візьміть помідори, очистіть їх від шкірки та натріть на тертці. Також можна використовувати консервовані помідори в томатному соку або розвести томатну пасту водою.
- Залийте реберця томатним соусом за рецептом приготування соковитих свинячих реберець у томатному соусі з чорносливом.
- Гасіть реберця на помірному вогні під кришкою близько години.
- Наприкінці приготування спробуйте соковиті свинячі реберця в томатному соусі з чорносливом і при необхідності додайте сіль. Смачного!
Читайте також:
Від такого сніданку буде важко відмовитися: рецепт ситного омлету з бринзою та помідорами
Грибний суп з куркою та сиром: затишний смак у кожній ложці, рецепт для холодних днів
Чи отримають пенсіонери виплати у квітні-2025: у ПФУ зробили заяву для українців
Весна прийшла, а ціни кусаються: скільки коштують помідори та огірки в Україні перед Великоднем
Хотів піцу. А я - баклажани по-королівськи: рецепт теплого хрусткого салату з гостринкою на вечерю
Перевірено роками: рецепт освіжаючого напою, який допоможе впоратися з будь-яким похміллям
Якщо дуже сильно захотілося чогось швидкого і смачненького: рецепт лінивих біляшів на вихідні