Солоне сало - улюблена закуска, яка чудово поєднується з гарячим борщем і є основним продуктом на багатьох столах. Попередньо солоне сало зазвичай купують, але приготувати його вдома – простий та корисний процес.
Усього цей перевірений рецепт займає три дні, при цьому на приготування розсолу потрібно всього 10-20 хвилин. Ось як приготувати смачне солоне сало в домашніх умовах:
Інгредієнти:
1 кілограм свинячої грудинки.
5 зубчиків часнику.
6 лаврових листків.
Польща зібралася перекрити кордон із Україною
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Перець чорний мелений (за смаком).
1 л води.
150 г солі.
12 горошин запашного перцю.
Інструкції:
Свинячу грудинку нарізаємо великими шматками і кожен шматок натираємо меленим перцем.
Використовуйте глибоку каструлю або іншу посудину з кришкою. Помістіть сало в ємність, вставивши між шматочками зубчики часнику та лавровий лист.
Приготуйте розсіл, закип'ятивши воду з сіллю та горошком перцем. Залийте солом розсолом так, щоб вода покрила всі шматочки. Накрийте кришкою.
Після остигання помістіть ємність із салом у холодильник і залиште на 3 дні.
Через три дні злийте воду та порціонуйте сало, загорнувши кожен шматок у харчову плівку.
Поради щодо вибору якісного сала:
Перевірте, чи продавець має сертифікат безпеки сала і чи здав м'ясо на санітарну експертизу.
Огляньте нижню частину живота перед покупкою; жир повинен бути м'яким, а шкірка ніжною.
Приготування солоного сала в домашніх умовах не тільки дозволяє насолодитися традиційним делікатесом, а й гарантує якість та безпеку продукту.
Читайте також:
Небіжчик забере близьку людину: коли не можна ходити на цвинтар. Це потрібно знати
"Закон про справедливу мобілізацію": Зеленський зробив гучну заяву про діяльність ТЦК