Кабачки - універсальний овоч, з якого можна приготувати безліч смачних та корисних страв. Одним із найпопулярніших варіантів заготівлі кабачків на зиму є кабачкова ікра. Це не тільки смачна, але й дуже корисна страва, яку легко приготувати в домашніх умовах.

Докладніше про приготування швидкої кабачкової ікри у блендері читайте у нашому матеріалі.

Для приготування швидкої кабачкової ікри в блендері нам знадобиться:

  • кабачки – 1 кг
  • помідори – 300 г
  • морква – 200 г
  • солодкий перець – 300 г
  • рослинна олія – 30 мл
  • мелений коріандр – 2 ч. л.
  • мелений гострий червоний перець – 1/2 ч. л.
  • сіль за смаком

Спосіб приготування швидкої кабачкової ікри у блендері:

1. Підготовка овочів:

  • Кабачки, помідори, морква та солодкий перець вимийте.
  • Кабачки, якщо вони молоді, можна не очищати.
  • Наріжте всі овочі кубиками.
  • Моркву очистіть та натріть на великій тертці.
  • Солодкий перець розріжте на половинки.

2. Тушкування овочів:

Популярні новини зараз

Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики

Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще
  • У великій каструлі з товстим дном або в казані нагрійте олію.
  • Додайте підготовлені овочі й, помішуючи, обсмажте їх протягом 5 хвилин.
  • Всипте коріандр, сіль та перець.
  • Перемішайте всі інгредієнти та тушкуйте на середньому вогні без кришки 15 хвилин, періодично помішуючи.

3. Подрібнення та уварювання:

  • Подрібніть овочі занурювальним блендером до пюреподібного стану.
  • Продовжуйте варити ікру на слабкому вогні без кришки ще 15 хвилин|мінути| помішуючи.

4. Закатування:

  • Розлийте гарячу ікру стерилізованими банками та закатайте.

Корисна порада

  • Для насиченішого смаку в ікру можна додати дрібно нарізаний кріп або петрушку.
  • Зелень слід додавати в готову ікру, на останньому етапі приготування.

Читайте також:

Секрет одеської тещі: готуємо швидкі "ліниві" голубці із квашеної капусти

Він з'їдається першого ж дня: рецепт апетитного пирога з капустою і рибою в духовці

Вся сім'я облизуватиме тарілки: рецепт простої та апетитної запіканки з вермішелі та курки

Це потрібно спробувати: рецепт шведських котлет з буряком та фаршем