Голубці з грибами, булгуром та квасолею виходять дуже смачними та ситними навіть без м'яса. Такі апетитні голубці чудово підходять для обіду чи вечері, вони, напевно, сподобаються вегетаріанцям.
Капуста білокачанна молода - 1 кг (1 качан) Булгур - 100 років Квасоля суха (або консервована) - 50 г Печериці - 400 г Цибуля ріпчаста - 200 г Морква - 100 г Томатна паста - 80 г Олія - 60 мл Сіль за смаком Перець чорний мелений - за смаком
важливо!
- Молоду капусту можна замінити на пекінську - вона така ж ніжна, як і білокачанна;
- Замість сухої квасолі можна взяти консервовану у власному соку (100-130 г).
Якщо ви використовуєте суху квасолю, промийте її заздалегідь під проточною водою, а потім залийте в глибокій мисці чистою холодною водою і залиште на 5-6 годин. За цей час краще 2-3 рази міняти воду на чисту.
Через час квасолю промийте, викладіть у каструлю для варіння та залийте водою. Поставте каструлю на вогонь. Варіть квасолю на помірному вогні 50-60 хвилин після закипання до м'якості. Час варіння залежить від сорту квасолі. Наприкінці приготування трохи підсоліть.
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Закип'ятіть 300 мл води.
У товстостінному сотейнику розігрійте 20 мл олії та всипте туди булгур (промивати не потрібно). Обсмажте, помішуючи на невеликому вогні 1-2 хвилини.
Залийте булгур окропом (300 мл), трохи підсоліть та перемішайте. Готуйте на невеликому вогні 15-20 хвилин.
Розігрійте сковороду з|із| 20 мл рослинної олії.
Цибулю очистіть і наріжте кубиками. Половину цибулі додайте до сковороди. Обсмажте 3-4 хвилини на маленькому вогні, помішуючи.
Готовий булгур зніміть з вогню - за час варіння вся рідина повинна вбратися, а булгур приготується.
Обсмажені гриби з цибулею трохи підсоліть і поперчіть. Вимкніть вогонь.
Гриби з цибулею викладіть у чашу блендера. Додайте варену квасолю без рідини. Подрібніть до однорідності. Можна прокрутити через м'ясорубку.
Усі інгредієнти начинки перемішайте.
У великій каструлі (щоб помістилася капуста) закип'ятіть воду.
Капусту промийте, акуратно виріжте качан. Опустіть капусту в киплячу воду. Вставте вилку в качан і, притримуючи капусту, ножем від'єднайте листочки біля основи. Бланшуйте капустяні листи 2-3 хвилини.
Капустяні листи остудіть, зріжте щільні жилки по центру.
Підготуйте посуд для приготування голубців. У даному випадку – мультиварка, але також підійде казанок чи сковорода.
У чашу мультиварки влийте 10 мл рослинної олії і викладіть цибулю, що залишилася.
Моркву очистіть, натріть на великій тертці і додайте|добавляйте| до цибулі.
Обсмажте в режимі "Гаріння" 3-4 хвилини.
Додати томатну пасту, перемішайте.
Влийте окріп (500-600 мл). За смаком приправте сіллю та меленим чорним перцем, перемішайте.
На краї капустяного листа викладіть порцію грибної начинки. З боків накрийте начинку капустою і поверніть рулетик.
Викладіть голубці в чашу мультиварки з морквою та цибулею. Накрийте кришкою та готуйте голубці 10 хвилин. Цього часу буде достатньо, оскільки всі інгредієнти готові. Я готувала голубці в режимі "гасіння/овочі" 5 хвилин, тому що у мене мультиварка-скороварка, де всі страви готуються під великим тиском.
Готові голубці з грибами, булгуром і квасолею подавайте до столу відразу після приготування з пісним майонезом, соєвою сметаною, рубаною зеленню.
Читайте також:
Відмінна страва, коли у вас мало часу: рецепт лінивих голубців з сосисками та сиром
Секрет одеської тещі: готуємо швидкі "ледачі" голубці із квашеної капусти