Рулетики "тещин язик" із молодих кабачків - дуже смачна літня закуска, яку не соромно подати і для гостей. Ця страва красиво виглядає на столі, а вже як смачно – у цьому навіть не сумнівайтеся. Обов'язково спробуйте приготувати!

Кабачки (молоді) – 2-3 шт. Помідори – 3-4 шт. Сир - 200 г Часник - 2 головки (за смаком) Зелень (кріп) - 2 пучки (за смаком) Майонез - 100-150 г Яйця – 4-5 шт. Борошно – 6-8 ст. ложок Олія - ​​100-150 мл Сіль - 1-1,5 ч. ложки (за смаком)

Молоді кабачки миємо та обрізаємо краї. Далі їх потрібно нарізати вздовж довгими та дуже тонкими смужками. Найзручніше це робити овочечисткою ( слайсером), або постарайтеся нарізати дуже тонко ножем.

Коли всі кабачки нарізані, солимо їх і залишаємо на 10-15 хвилин.

Готуємо начинку. Для цього сир ріжемо невеликими тонкими скибочками.

Часник очищаємо.

Помідори ріжемо кубиками або часточками.

Популярні новини зараз

Ці 5 знаків Зодіаку у 2026 р. увірвуться на вершину: кар'єрний вибух, про який вони мріяли роками

Не пропусти: шалений зорепад Оріоніди 2025 обвалить нічне небо України, коли дивитись

Чому ваш буряк не росте: небезпечна помилка після моркви, про яку мовчать городники

Лампочка подушки безпеки загоряється сама? Осінній трюк вашого авто, який можна виправити за 10 хвилин

Показати ще
Для кляра трохи збиваємо яйця.

Кабачкову "мову" спочатку обвалюємо в борошні.

Потім – у збитому яйці.

На сковороді розігріваємо олію. Смажимо кабачки на середньому вогні – спочатку приблизно 5 хвилин з одного боку.

Потім 4-5 хвилин з іншого боку. Скибочки кабачка мають стати м'якими.

Знімаємо кабачки на тарілку. Змащуємо майонезом. На гарячі кабачки з одного боку кладемо по шматочку сиру. З іншого - скибочка помідора. Потім видавлюємо на шинок часник через прес, розподіляємо трохи зелені.

Згортаємо кабачок рулетом, починаючи з того краю, де лежить шматочок помідора. Викладаємо рулетики із кабачка на тарілку так, щоб краєчок був угорі. Зверху гартуємо "тещин язик" з кабачків зубочисткою.

Закуска "Тіщина мова" з кабачків готова.
Подавати кабачки "Тещин язик" можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Читайте також:

Швидко, смачно та апетитно: рецепт салату з молодої картоплі, кукурудзи та яєць

Дуже швидко і дуже апетитно: рецепт вареників з молодою капустою та беконом

Їх розхоплюватимуть двома руками: рецепт млинців з кабачків, картоплі та сиру