У себе в Instagram українська кулінарна блогерка Юлія Мікуліч поділилася оригінальним рецептом страви, в якій поєдналися котлети та ліниві голубці, пише Політека.

"Незвичайні, але при цьому дуже смачні котлети. Котлето - голубці, або ліниві голубці)) Хоча за смаком вони мені не дуже їх нагадують, але склад інгредієнтів дозволяє їх так називати", – розповіла кулінар.

Для цього рецепту нам знадобляться такі інгредієнти:

  • рис (варений) - 300 г
  • мʼясний фарш - 600 г
  • морква - 1 шт. (приблизно 100 г)
  • цибуля ріпчаста - 1 велика
  • капуста - 450-500 г
  • яйце - 1 шт.
  • зелень за бажанням
  • сіль і спеції - на смак
  • панірувальні сухарі

Моркву натираємо на терці, цибулю нарізаємо соломкою чи кубиком, капусту шаткуємо. Спершу на розігрітій пательні на олії обсмажуємо цибулю до прозорості. Далі додаємо моркву, капусту та тушкуємо овочі до готовності.

Засмажку перекладаємо з пательні в миску та лишаємо озолоджуватися (хоча б до теплого стану). До овочів додаємо попередньо відварений і охолоджений рис, мʼясний фарш, яйце, дрібно нарізану зелень, сіль, спеції та добре вимішуємо все до однорідності.

З готової маси формуємо котлетки, обвалюємо їх у панірувальних сухарях і смажимо на розігрітій пательні з олією до готовності та золотистості з обох боків.

Популярні новини зараз

Чарівний засіб з кухні: чому дріжджова вода робить розсаду невпізнанною лише за 3 дні.

Цей знак Зодіаку в листопаді 2025 - магніт для кохання: поки інші плачуть через ретроградного Меркурія, вони будуть купатися в обожнюванні

Зима без попередження: синоптики розповіли, коли Україну накриє мороз та перший сніг, прогноз погоди на листопад

Lexus зірвав дах: шестиколісний мінівен LS Concept з майбутнього знищує поняття "седан"

Показати ще

"Такі котлети після готовності ще можна протушити в томатно-сметанному соусі, буде також смачно", – додала кулінар.