Кабачкова ікра в магазині коштує чимало, але її можна приготувати самостійно, а потім ласувати взимку.

Необхідні продукти:
  • кабачки – 4 кг.;
  • майонез – 1 стакан;
  • томатна паста – 1 склянка;
  • сіль – 50 грам;
  • цукор – 100 грам;
  • олія - ​​100 мл.;
  • часник до смаку;
  • оцет – 2 стол.л.;
  • цибуля ріпчаста - 500 гр.
важливо!
  • Томатну пасту можна замінити подрібненими помідорами вказаної ваги.
Кабачки для ікри можна використовувати будь-якого кольору, форми та величини. Їх потрібно вимити, очистити шкірку, а у великих плодів видалити насіння. Нарізаються кабачки довільно на шматочки середнього розміру і перекладаються в каструлю з товстим дном - у такому посуді при приготуванні ікра не пригорить.

Цибулю почистіть, наріжте на кубики, додайте цибулю до кабачків, перемішайте.

Обсмажуємо кабачки з цибулею із додаванням олії близько 10-15 хвилин до золотистого кольору. Потрібно постійно перемішувати овочі, щоб вони не підгоряли.

Подрібніть підсмажені кабачки та цибулю до однорідного стану. Найкраще з цим завданням впорається занурювальний блендер, але можна і пропустити овочі через м'ясорубку.

Знову ставимо подрібнені овочі на вогонь та доводимо до кипіння. Додайте майонез та томатну пасту.

Варіть кабачкову ікру на невеликому вогні близько 1:00, постійно помішуючи, щоб ікра не пригоріла.

Популярні новини зараз

Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми

"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники

Показати ще

Додайте всі інгредієнти, що залишилися: сіль, цукор, оцет і, за бажанням, пропущений через прес часник (кількість регулюйте на свій смак, а можна обійтися і без нього).

Доведіть масу до кипіння та варіть на мінімальному вогні приблизно 2-3 години до бажаної густоти ікри.

Важливо!

  • Не накривайте ікру кришкою - рідина повинна випаровуватись, а ікра густіти і темніти.

Банки простерилізуйте будь-яким зручним способом, а кришки досить просто прокип'ятити протягом 5-10 хвилин.

Розкладіть ікру банками і щільно закрийте кришками або закатайте.

Читайте також:

Ви навіть не здогадувалися, наскільки це смачно: рецепт макаронів, тушкованих з молодою капустою та грибами у сметанному соусі

У такий рецепт ви закохаєтеся відразу: готуємо мариновані помідори з гірчицею на зиму - швидко та смачно

Цей секрет вас точно здивує: як правильно варити молоду картоплю, щоб вона була незрівнянною